• Εγγραφή

 

ΑΝΑΖΗΤΑΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ " ΑΝΑΖΗΤΑΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ "

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΑΝΑΖΗΤΑΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ "

Βιβλίο

Εκδόσεις
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατόπιν επικοινωνίας.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Για τον δικό μας λαό όμως, που η ιστορία του μετριέται σε χιλιετίες και ο πολιτισμός του έχει φθάσει σε ύψιστα επίπεδα κατά περιόδους, η επίγνωση δεν είναι απλή υπόθεση και προπαντός δεν είναι μέλημα μόνο ατομικό. (. . .) Βεβαίως, οι γηγενείς μαρτυρίες και πηγές για τη σωστή ιστορική μας ενημέρωση, που θα αποτελέσει το θεμέλιο της ιστορικής μας επίγνωσης, είναι πολυάριθμες, έγκυρες, προσιτές (τώρα) και απαραίτητες. Ίσως όμως η επιπόλαια αναζήτηση τους και προβολή τους να δημιουργούσε την εντύπωση μιας ιστορικής και πολιτισμικής περιαυτολογίας. Ίσως να μας παρεμβάλει μεγεθυντικούς φακούς ή παρωπίδες και να μας εκτρέψει του αρχικώς επιδιωκομένου σκοπού. Αυτές οι πηγές σκόπιμο είναι να αναζητηθούν και να χρησιμοποιηθούν σε ένα δεύτερο στάδιο της προσπάθειας μας, που θα έλθει να ισχυροποιήσει και να επισφραγίσει την ιστορική μας επίγνωση. Σαν πρώτο στάδιο θεωρούμε να αναζητήσουμε και να μάθουμε τι είπαν κι έγραψαν οι ξένοι για τους προγόνους μας και για μας, κι αυτό να αποτελέσει το αλφαβητάριο της πατριδογνωσίας μας.

Books by:NickEvoia

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 24689 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up