• Εγγραφή

 

ΑΝΑΖΗΤΑΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ " ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ " ΑΝΑΖΗΤΑΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ   " ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ  "

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΑΝΑΖΗΤΑΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ   " ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ  "

Βιβλίο

Πληροφορίες συναλλαγής
Κατόπιν επικοινωνίας.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο το Γενικό Ποινικό Δίκαιο. Ο συγγραφέας, μετά από μια σύντομη εισαγωγή, αναλύει στο πρώτο μέρος του έργου τις βασικές έννοιες του Ποινικού Δικαίου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην έννοια, τον σκοπό, τις πηγές του Ποινικού Δικαίου, την έννοια και τα στοιχεία του εγκλήματος, τη νομοτυπική υπόσταση των εγκλημάτων, τον τόπο και τον χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, τις βαθμίδες, τα κριτήρια και τις μεθόδους ερμηνείας και περαιτέρω διάπλασης του Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου καθώς και τα εδάφη και τα πρόσωπα για τα οποία ισχύει και εφαρμόζεται το Ποινικό Δίκαιο.
Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος του έργου με αντικείμενο τα εγκλήματα, ο συγγραφέας πραγματεύεται τις διακρίσεις των εγκλημάτων, τον άδικο χαρακτήρα της πράξης και τους λόγους άρσης του αδίκου, ζητήματα καταλογισμού και λόγους αποκλεισμού του καταλογισμού, την απόπειρα του εγκλήματος, τη συμμετοχή στο έγκλημα και τη συρροή εγκλημάτων.
Στο τελευταίο μέρος του έργου με αντικείμενο τις ποινές, ο συγγραφέας εξετάζει τα είδη των ποινών, τα μέτρα ασφαλείας, την αποζημίωση, τους λόγους που εξαλείφουν το αξιόποινο, τη δικαστική επιμέτρηση της ποινής, τους λόγους μείωσης της ποινής, τις ελαφρυντικές περιστάσεις, του υπότροπους και καθ' έξη εγκληματίες, την ποινή επί συρροής εγκλημάτων, το έγκλημα κατ' εξακολούθηση, την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπό όρο, τη μετατροπή των περιοριστικών της ελευθερίας ποινών, την απόλυση του καταδίκου υπό όρο και, τέλος, κάποιες ειδικές διατάξεις για ανηλίκους.

Books by:NickEvoia

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 24103 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up