• Εγγραφή

 

ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Hot Αγγελία

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
8
Τύπος Καταχώρησης


Δεκαεπτά κάστρα της Ελλάδας. Δεκαεπτά εκπρόσωποι της μεσαιωνικής και της νεότερης ιστορίας της χώρας μας ξεδιπλώνονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ο Νικόλαος Κουμαρτζής τα περιηγήθηκε ένα-ένα, περπάτησε στα χορταριασμένα μονοπάτια τους, ανέβηκε στις επάλξεις τους και αφουγκράστηκε την ιστορία τους και τους θρύλους που τα περιβάλουν.

Επέλεξε τα δεκαεπτά αυτά καστέλια από τα εκατοντάδες που βρίσκονται διασκορπισμένα στην Ελλάδα, επειδή κάτι του ψιθύρισαν στο αυτί, κάπως αναρίγησε παράξενα από την αύρα τους που τον ακούμπησε. Ή μπορεί και να γοητεύτηκε από τους μύθους, τους θρύλους και τις ιστορίες τους.
Ακολουθήστε τον σε αυτό το οδοιπορικό και εξερευνήστε μαζί του το κάστρο του Πλαταμώνα, την αετοφωλιά της Σκιάθου, το κάστρο της Καβάλας, τα φρούρια της Κέρκυρας, το κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών στην πόλη της Ρόδου, το κάστρο της Λίνδου και αυτό του Μονόλιθου. Ανακαλύψτε την ιστορία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης και των κάστρων των Γατελούζων στη Σαμοθράκη. Επισκεφτείτε τις καστροπολιτείες του Μιστρά και της Μονεμβασιάς, τα κάστρα της Κορώνης, της Μεθώνης και της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, το Φραγκοκάστελο με τους φασματικούς Δροσουλίτες και το Μεγάλο Κουλέ του Ηρακλείου στην Κρήτη και τέλος το κάστρο των Ιωαννίνων, το απόρθητο φρούριο του Αλή Πασά.

Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν χρονολογικοί πίνακες με τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του κάθε κάστρου, καθώς και οδηγίες πρόσβασης στο καθένα από αυτά για να γίνει το ταξίδι σας πιο εύκολο.

Books by:georgia28

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23643 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up