• Εγγραφή

 

Βλαχούλης Μαγειρικη και ζαχαροπλαστική επαγγελματιων μαγειρων Βλαχούλης  Μαγειρικη και ζαχαροπλαστική επαγγελματιων μαγειρων

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Βλαχούλης  Μαγειρικη και ζαχαροπλαστική επαγγελματιων μαγειρων

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
40
Πληροφορίες συναλλαγής
Πωλειται με αντικαταβολη. Ειναι σχεδον καινουριο.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Ο Αντώνιος Βλαχούλης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο Escoffier της Ελλάδας, τόσο γιατί υπήρξε ένας από τους καλύτερους Αρχιμαγείρους της χώρας μας, όσο και για το συγγραφικό έργο που άφησε πίσω του.

Επηρεασμένος από τον Γάλλο Αρχιμάγειρα Auguste Escoffier, ο Αντώνιος Βλαχούλης συνέγραψε, στην καθαρεύουσα, το δικό του εγχειρίδιο για τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη μετρώντας με οκάδες και δράμια, που κυκλοφόρησε το 1924 με τίτλο "Μεγάλη Διεθνής Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική", και που στις μέρες μας έγινε αντικείμενο αναζήτησης απ' όλους τους επαγγελματίες, ως συλλεκτικό βιβλίο.

Προς τιμήν λοιπόν, αυτού του μεγάλου Έλληνα Αρχιμάγειρα, οι Επαγγελματικές Εκδόσεις Μαγειρικής Α. Τσιτσιλώνη, επανακυκλοφόρησαν το βιβλίο αυτό, στη δημοτική και σε γραμμάρια, δίνοντας την ευκαιρία και στους νεότερους να μελετήσουν το πολύτιμο έργο του Αντ. Βλαχούλη που δίδαξε και στήριξε γενιές και γενιές Ελλήνων επαγγελματιών της Γαστρονομίας.

Η καινοτομία του Α. Βλαχούλη, στο "Συνταγολόγιο", όπως χαρακτηρίζεται το βιβλίο του, είναι πως έγραψε για τις πιο φημισμένες διεθνείς συνταγές που έπρεπε να γνωρίζουν όλοι οι επαγγελματίες της εποχής εκείνης, προσθέτοντας όμως και πολλές ελληνικές συνταγές.

Ο Έλληνας Αρχιμάγειρας, κατάφερε να μεταδώσει τις γνώσεις του με ακόμα πιο απλοποιημένο τρόπο γραφής από αυτόν του Escoffier, ώστε το βιβλίο του να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγχειρίδιο, από όλους, επαγγελματίες και... αρχάριους!!!

Με πάνω από 2000 συνταγές και με μεθόδους που ακόμα και σήμερα αναζητάμε σε παλιά κείμενα και εγχειρίδια, όπως τρόπους παστώματος, μυστικά συντήρησης των τροφίμων, παρασκευή παγωτού χωρίς τη χρήση πηκτικού κ.α., ο Α. Βλαχούλης συνόψισε την πολυετή πείρα του σε ένα βιβλίο - Συνταγολόγιο 630 σελίδων.

Books by:rev83

Powered by JReviews
 
Scroll Up