• Εγγραφή

 

Ο κοσμοκράτωρ (εξαντλημένο) Ο κοσμοκράτωρ (εξαντλημένο) ΝΕΟ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Ο κοσμοκράτωρ (εξαντλημένο)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
15
Email επικοινωνίας
avf662475@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε λογαριασμό και αποστολή με ΕΛΤΑ και παροχή tracking code για την παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας.
Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


(le maitre du monde)
Μετάφραση: Γ. Τσουκαλάς
Εικονογράφηση: George Roux
Έκδοση:1982 Εξαντλημένο

Σκληρά εξώφυλλα με περικάλυμμα. Εικονογράφηση με ξυλογραφίες. Σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο "Κοσμοκράτωρ" πρέπει να 'χει γραφτεί το 1898 - μα κυκλοφόρησε λινούς μήνες πριν από το θάνατο του Ιουλίου Βερν, το 1904.
Απ' τις αρχές του 1886, μια σειρά από δραματικά γεγονότα είχαν γίνει αφορμή ν' αλλάξει ο κεφάτος κι αισιόδοξος χαρακτήρας του συγγραφέα. Στις 15 Φεβρουαρίου πούλησε ξαφνικά τη θαλαμηγό του για 23.000 γαλλικά φράγκα, ενώ την είχε αγοράσει ολοκαίνουργια, οκτώ χρόνια πριν, για 68.000. Στις 9 Μαρτίου, ο ανιψιός του τον τραυμάτισε στο πόδι με μια πιστολιά - χωρίς να μαθευτεί ποτέ το γιατί. Κι ύστερα, από λίγες μέρες πέθανε στο Μόντε-Κάρλο ο εκδότης του, Χετζέλ. Στις αρχές του 1887, ο Ιούλιος Βερν χάνει τη μητέρα του.
Τότε, ο εύθυμος άνθρωπος, ο πνευματώδης δημιουργός τόσων περιπετειωδών και ταυτόχρονα διασκεδαστικών μυθιστορημάτων, άλλαξε μονομιάς. Έγινε ένας ερημίτης που δεν έκανε άλλο παρά να γράφει, στιβάζοντας χειρόγραφα πάνω στα χειρόγραφα. Κι έτσι η αδιάκοπη παραγωγή του όχι μόνο κάλυπτε τα δυο μυθιστορήματα το χρόνο που είχε υποχρέωση να παραδίδει στον εκδότη του -το γιο Χετζέλ- , αλλά είχε και περίσσευμα. Το 1903 είπε, σε μια συνέντευξη με τον συντάκτη του "Ζουρνάλ", πως μπορούσε να διαθέσει, ετοιμοπαράδοτα, 20 μυθιστορήματα! Δηλαδή όσα υποχρεώνονταν μέσα σε μια ολάκερη δεκαετία!
Η απαισιοδοξία του για το μέλλον της ανθρωπότητας εκδηλώνεται μέσα στο στερνό μήνυμα που στέλνει ο Κοσμοκράτωρ στην οικουμένη, σε μια τελευταία πρόκληση-απειλή:
"Με τη μηχανή μου εξουσιάζω ολόκληρο τον κόσμο, και δεν υπάρχει ανθρώπινη δύναμη ικανή να της αντισταθεί σε οποιαδήποτε περίσταση...".
"Ο Παλιός κι ο Νέος Κόσμος ας μάθουν ότι τίποτε δεν μπορούν να κάμουν εναντίον μου, ενώ εγώ τα πάντα μπορώ εναντίον τους". (Από την έκδοση)

Gallery Εικόνων

Ο κοσμοκράτωρ (εξαντλημένο)

Books by:VF

13 βιβλία
17 Βιβλία
Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22770 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up