• Εγγραφή

 

Οι Πειραταί του Αιγαίου (εξαντλημένο) Οι Πειραταί του Αιγαίου (εξαντλημένο) ΝΕΟ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Οι Πειραταί του Αιγαίου (εξαντλημένο)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
15
Email επικοινωνίας
avf662475@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε λογαριασμό και αποστολή με ΕΛΤΑ και παροχή tracking code για την παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας.
Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


(L' archipel en feu)
Μετάφραση: Ν. Καζαντζάκης
Εικονογράφηση: L. Benett
Έκδοση:1983 Εξαντλημένο

Σκληρά εξώφυλλα με περικάλυμμα. Εικονογράφηση με ξυλογραφίες. Άριστη κατάσταση.

Οι "Πειραταί του Αιγαίου" κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο γαλλικό πρωτότυπο το 1884, απ' τον οίκο Χετζέλ.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά καλογραμμένη ιστορία, με πολύ ενδιαφέρουσα περιπετειώδη και ταυτόχρονα αισθηματική πλοκή, που αποτελεί έναν ύμνο για τον αδάμαστο ηρωισμό και το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων Αγωνιστών του 1821.
Ο Ιούλιος Βερν τοποθετεί την υπόθεση των "Πειρατών του Αιγαίου" στα πλαίσια των ιστορικών γεγονότων που διαδραματίσθηκαν λίγο πριν απ' την ναυμαχία του Ναυαρίνου, εξαίροντας και το φιλελληνισμό των ξένων εθελοντών που βοήθησαν τους Έλληνες αγωνιστές να εκδιώξουν τους Τούρκους επιδρομείς απ' το Αιγαίο και το Ιόνιο.
Στο πλευρό των ηρωικών γυναικών που έλαβαν μέρος στον Αγώνα, ο Βερν, αναφέροντας ονομαστικά τη Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους, εμφανίζει και τη δική του ηρωίδα, μιαν ακόμα γυναίκα με μεγάλη αγωνιστική καρδιά μα με τραγική μοίρα, που η αγάπη κι η θυσία για την πατρίδα είναι τα πιο ευγενικά και ιερά αισθήματά της.
Η φλογερή αγάπη του Ιουλίου Βερν για κάθε φιλελεύθερη ιδέα και κάθε δίκαιο αγώνα ανεξαρτησίας των λαών, καθώς και ο στιγματισμός εκείνων που υπονομεύουν ή προδίδουν αυτά τα ιδανικά, μιλά, σ' αυτό το έργο, πολύ βαθιά στην ελληνική ψυχή.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εμπνευσμένος συγγραφέας εκδηλώνει με παρρησία την υποστήριξή του στους αγωνιστές της ελευθερίας. Στο μυθιστόρημά του "20.000 λεύγες υπό την θάλασσαν" (Έκδοση "Αστέρα" αρ. 29) στη σελίδα 158, όταν το υποβρύχιο "Ναυτίλος" περνά στ' ανοιχτά της Κρήτης, ο πλοίαρχος Νέμος παραδίδει τη νύχτα σ' έναν Έλληνα βουτηχτή ράβδους χρυσού που ανέσυρε απ' τα βάθη του κολπίσκου του Βίγκο, για να συνδράμη οικονομικά τον Κρητικό Αγώνα. (Πωλ Μενεστρέλ, από την παρουσίαση της έκδοσης)

Gallery Εικόνων

Οι Πειραταί του Αιγαίου (εξαντλημένο)

Books by:VF

13 βιβλία
17 Βιβλία
Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22770 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up