• Εγγραφή

 

Ροβύρος Ο Κατακτητής Ροβύρος Ο Κατακτητής ΝΕΟ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Ροβύρος Ο Κατακτητής

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
15
Email επικοινωνίας
avf662475@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε λογαριασμό και αποστολή με ΕΛΤΑ και παροχή tracking code για την παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας.
Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


(Robur le Concuerant)
Μετάφραση: Νίκου Καζαντζάκη
Εικόνες: L. Bennet
Έκδοση: 1979
Σε άριστη κατάσταση

Ο "Ροβύρος ο Κατακτητής" κυκλοφόρησε το 1886 στις εκδόσεις Χετζέλ.
Ο Ιούλιος Βερν είχε συνδεθεί με στενή φιλία με τον γάλλο φωτογράφο, ζωγράφο, σκιτσογράφο και συγγραφέα Ναντάρ (1820-1910), που είχε για χόμπυ, απ' το 1858 να ανυψώνεται με αερόστατο για να φωτογραφίζει πόλεις και τοπία. Απ' την αεροπλοΐα, ο Ναντάρ μεταπήδησε στην αεροπορία, κι έγινε φανατικός υποστηρικτής του "βαρυτέρου του αέρος", με ακόμα πιο φανατισμένο οπαδό -καθώς φαίνεται- τον Βερν! Απόδειξη πως το 1863, χάρις στις προσπάθειες του φωτογράφου ιδρύθηκε στο Παρίσι η "Εταιρία του βαρυτέρου του αέρος" με σκοπό να βοηθεί τους εφευρέτες στις πτητικές δοκιμές τους.
Ο Ιούλιος Βερν ίσως να εμπνεύσθηκε το δικό του "Άλμπατρος" από ένα σχέδιο του εφευρέτη Λα Λαντέλ, που είχε πάρει τον χαρακτηρισμό "αεροπορικού πλοίου" (1863), γιατί η διακίνησή του στον αέρα θα επιτυγχάνονταν -θεωρητικά, εννοείται- με δυο σειρές ελίκων, από τέσσερις στην κάθε μια σειρά, τοποθετημένες πάνω σε δυο πολύ ψηλά κατάρτια! [...] (Από την έκδοση)

Gallery Εικόνων

Ροβύρος Ο Κατακτητής

Books by:VF

13 βιβλία
17 Βιβλία
Powered by JReviews
 
Scroll Up