• Εγγραφή

 

Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ ΝΕΟ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
6
Email επικοινωνίας
gkrousia@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ Ή ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΕΛΤΑ
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στις 15 Ιανουαρίου του 1947, σε μια αλάνα του Λος Άντζελες ανακαλύπτεται το γυμνό και τεμαχισμένο πτώμα μιας όμορφης 23χρονης κοπέλας, της Μπέττυ Σορτ, με το παρατσούκλι η «Μαύρη Ντάλια», από τη συνήθειά της να ντύνεται στα μαύρα. Ο φόνος της προκαλεί ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία της Καλιφόρνιας.
Στην έρευνα συμμετέχουν δύο αστυνομικοί πρώην μποξέρ: ο Μπάκυ Μπλάιχερτ και ο Λη Μπλανσάρ, συνάδελφοι, φίλοι και αντίπαλοι στον έρωτα με την ίδια γυναίκα. Και οι δύο αποκτούν μια εμμονή με την Ντάλια - οδηγημένοι από σκοτεινές ανάγκες να μάθουν το καθετί για τη ζωή της, να συλλάβουν τον διεστραμμένο δολοφόνο της, να κατακτήσουν τη γυναίκα ακόμα και στο θάνατό της. Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σ’ ένα κολασμένο ταξίδι στο μεταπολεμικό Χόλλυγουντ, στην καρδιά της ταραχώδους ζωής του πεθαμένου κοριτσιού, πέρα από τα όρια της δικιάς τους ψυχής - σε μια περιοχή απόλυτης τρέλας.
Σαράντα χρόνια αργότερα, ο Τζέημς Ελλρόυ ενδιαφέρεται για την περίπτωση της Μπέττυ Σορτ και δίνει μία μυθιστορηματική λύση που την αφιερώνει στην ίδια του τη μητέρα, η οποία δολοφονήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1958.
Στη νέα του κατάδυση στην κόλαση του Λος Άντζελες, ο Ελλρόυ εξορκίζει το ίδιο του το παρελθόν και μας δίνει το πιο ισχυρό του μυθιστόρημα. Το βιβλίο αυτό τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του σύγχρονου μαύρου μυθιστορήματος. Κατά πολλούς η «Μαύρη Ντάλια» υπήρξε το σημαντικότερο «νουάρ» μυθιστόρημα της δεκαετίας του '80. Η μετάφραση είναι του Ανδρέα Αποστολίδη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η Μαύρη Ντάλια είναι ένα αριστούργημα και η καλύτερη δουλειά του Ελλρόυ, μέχρι σήμερα. Χαρακτήρες που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και τρυπώνουν στην ψυχή σου, μια πλοκή που αναδιπλώνεται υπέροχα, χωρίς ποτέ να χάνει την πειστικότητά της, η αθέατη πλευρά της αστυνομικής έρευνας, ο τρόμος που σου κόβει την ανάσα, κι όλ' αυτά σ' έναν όμορφα σκοτεινό, κυκλοθυμικό ρυθμό της τζαζ στο Λος Άντζελες του '40. Το απόλυτο νουάρ μυθιστόρημα". (JONATHAN KELLERMAN)
"Πρόζα υψηλής έντασης. Αν τη διαβάσεις δυνατά, τα ποτήρια του κρασιού σου θα ραγίσουν". (ELMORE LEONARD)
"Δεν ξέρω για τον προηγούμενο ή τον επόμενο χρόνο, αλλά το αστυνομικό αυτής της χρονιάς, που όλοι οι συγγραφείς του είδους θα ήθελαν για δικό τους, είναι η "Μαύρη Ντάλια". (HARLAN ELLISON)

Books by:teokrou@gmail.com

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22902 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up