• Εγγραφή

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΘΕΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΘΕΟΣ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΘΕΟΣ

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
5
Email επικοινωνίας
booksforsale1971b@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
σε άριστη κατάσταση
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Μια κόρη, η Ερασμία, η οποία κατάγεται από εύπορη οικογένεια προσφύγων του Πόντου που το 1922 εγκαθίσταται στο Κιλκίς, μεγαλώνει και δασκαλεύεται με το φαινόμενο των προκαταλήψεων και της διαφοράς της κοινωνικής της θέσης, γίνεται ένα προληπτικό άτομο, αλλά και φιλάργυρο. Καταντάει εγωίστρια, καχύποπτη, χαιρέκακη, άπληστη, αγενής και υπερόπτης στους συνανθρώπους και τους φτωχούς συγγενείς της κι αποκαλεί όλους προκλητικά αγράμματους και βρώμικους χωριάτες. Της εντυπώνεται ότι είναι το κέντρο του κόσμου κι όλοι γύρω της είναι εύκολα πιόνια στα δικά της χέρια!
Μια παράνομη σχέση, που παλεύει να επιζήσει σε μια εποχή που βασιλεύει η ηθική παρωπίδα του ψευτοκαθωσπρεπισμού, γραμμένη από εκείνους, που ξεχνώντας τη φύση, τη συμπάθεια, τη συγχώρεση, λησμονούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να αντισταθεί στο άλλο του μισό που σαν μαγνήτης τον τραβάει να γίνουν ένα!
Μια μικρή μακεδονική πόλη, που στον πυρήνα της οι πολίτες της κόβουν και ράβουν στις αυλόπορτες, στη μέση του δρόμου, στα καφενεία, στα χωράφια, σαν χορός ομαδικού άσματος αρχαίας τραγωδίας, άλλοι εξιστορώντας τη χαρά τους, τη συμπόνια τους και τα σεκλέτια τους και άλλοι με υποκριτική υπεροχή απολαμβάνουν να κακολογούν, να διαβάλουν, να συκοφαντούν! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Books by:Dom

Powered by JReviews
 
Scroll Up