• Εγγραφή

 

Ο λόφος των ονείρων (σπάνιο) Ο λόφος των ονείρων (σπάνιο)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Ο λόφος των ονείρων (σπάνιο)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
25
Email επικοινωνίας
bibliokrisies@yahoo.gr
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση στο κέντρο Αθηνών [έως 3-7]
Αντικαταβολή
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Το θρυλικό σπάνιο μυθιστόρημα του Arthur Machen

Υπάρχουν κάποια έργα που ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες του αναγνώστη από ένα απλό συγγραφικό πόνημα, αφήνοντάς τον έκθαμβο μπροστά στις πύλες διαστάσεων και κόσμων πέρα από τις πέντε αισθήσεις. Ο «Λόφος των Ονείρων» (1907) ανήκει σ' αυτό το σπάνιο είδος, αφού είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα καλογραμμένο βιβλίο της λογοτεχνίας του Φανταστικού: πρόκειται για ένα αληθινό μυητικό κείμενο με τη μορφή μυθιστορήματος από τον μεγάλο Ουαλλό συγγραφέα και μυστικιστή Άρθουρ Μάχεν (1863-1947).
Λέξη τη λέξη, σελίδα τη σελίδα, ο συγγραφέας - με γλώσσα ποιητική, γεμάτη συναίσθημα και κέλτικο λυρισμό, ανοίγει μια πύλη για έναν ονειρικό κόσμο του οποίου η σκοτεινή γοητεία παρασύρει όχι μόνο τον Λούσιαν αλλά και τον αναγνώστη. Η περίτεχνη γραφή του είναι γεμάτη ''πορτραίτα'' της φύσης αλλά και των αστικών τοπίων: δέντρα, κοιλάδες, ποτάμια, δρόμοι, σπίτια, ερείπια... , όλα είναι ζωντανά συμμετέχοντας στην αφήγηση ως πρόσωπα που επηρεάζουν την πλοκή και καθορίζουν την πορεία του μοναχικού ήρωα. Παράλληλα, ο Μάχεν ασκεί δριμεία κριτική στην ανθρώπινη κοινωνία και τον υλισμό στον οποίο είναι παραδομένη, ενώ αποδίδει τη διαδικασία της γέννησης ενός βιβλίου -τον επώδυνο τοκετό του συγγραφέα για να φέρει στη ζωή την έμπνευσή του-, τόσο ρεαλιστικά που ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν το δαιμόνιο της συγγραφής, κατανοούν και συμπάσχουν.

Άξια συγχαρητηρίων είναι η λογοτεχνική απόδοση του κειμένου από τον Παντελή Γιαννουλάκη, ενώ ο πρόλογος του Λόρδου Ντάνσανυ είναι ένα επιπλέον ''δώρο'' για τους αναγνώστες που αγαπούν τη λογοτεχνία του Φανταστικού, αν και «Ο Λόφος των Ονείρων» πόρρω απέχει απ' αυτόν τον στενό χαρακτηρισμό. Ο Άρθουρ Μάχεν δημιουργεί ένα κρυπτικό έργο υψηλής αισθητικής, πλασμένο με τον τρόπο των παλιών δασκάλων της Τέχνης: αποκαλύπτει, με την αλληγορία του μύθου και με την αλφάβητο των συμβόλων, ''τα άρρητα'' σε όσους θέλουν και μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν. Περισσότερα απλά δεν μπορούν να ειπωθούν...

Books by:Bibliokrisies

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23505 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up