• Εγγραφή

 

ΣΙΩΠΗ / Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΙΩΠΗ / Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΣΙΩΠΗ / Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
5,00
Email επικοινωνίας
gabriel72r@yahoo.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Αθηνα - συναντηση
και οπου χρειαστει ΕΛΤΑ (με οτι χρεωνουν τα ελτα μονο)

διαθεσιμες περισσοτερες πληροφοριες/φωτογραφιες εδω : gabriel72r@yahoo.com
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


ΣΙΩΠΗ - SHUSAKU ENDO (KAΣΤΑΝΙΩΤΗΣ 2008)

(ΕΚΔ 2008 - ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ εκτος απο ενα χτυπηματακι στη ραχη) 5,00 Ε

"Ένας ιδεαλιστής Πορτογάλος ιεραπόστολος, ο ιησουίτης Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 1640 για να συμπαρασταθεί στους φρικτά καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες,
αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα ο οποίος δεν άντεξε το μαρτύριο «του λάκκου» στο Ναγκασάκι. Ο Ροντρίγκες θα βρεθεί κι αυτός πολύ γρήγορα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα. Θα βρεθεί, όμως, κυρίως μπροστά στη σιωπή, στη σιωπή του Θεού, που μοιάζει να αποδέχεται τα φρικτά εγκλήματα και τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Από τα αριστουργήματα της ιαπωνικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, αυτή η "Σιωπή" έκανε πασίγνωστο τον δημιουργό της στη Δύση, ο οποίος, και λόγω της καθολικής του διαπαιδαγώγησης,
αποκλήθηκε «ο Ιάπωνας Γκράχαμ Γκριν». Τη νέα αυτή έκδοση της "Σιωπής", προλογίζει ο Μάρτιν Σκορσέζε ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει στην οθόνη το μυθιστόρημα του Έντο."

--------------------------------

Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ - AKIRA KUROSAWA (AIΓΟΚΕΡΩΣ 1990)

(Α ΕΚΔ 1990 - ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) 5,00 Ε

Το «Ικίρου» (1952), που στα ιαπωνικά σημαίνει «Να ζεις» (ελληνικός τίτλος «Ο Καταδικασμένος»), πραγματεύεται ένα θέμα πολύ κοινό στην ευρωπαϊκή και, κυρίως, τη ρωσική λογοτεχνία, που ο Κουροσάβα την ξέρει πολύ καλά: τι ακριβώς σημαίνει το να είσαι ζωντανός έξω και πέρα απ' τον ανεπαρκή βιολογικό ορισμό που δεν αναφέρεται μόνο στον άνθρωπο; Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας από εικοσιπενταετία υπάλληλος στο Δημαρχείο, από εικοσιπενταετία χήρος, μ' έναν γιο παντρεμένο και λίγες οικονομίες στην Τράπεζα. Κάποτε, αυτή η ζωντανή προς το παρόν μούμια, μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του στομάχου κι ότι δεν του απομένει παρά ένας χρόνος ζωής το πολύ. Σε λίγο, δηλαδή, ο βιολογικός του θάνατος θα 'ρθει να επικυρώσει απλώς τον ψυχολογικό και κοινωνικό του θάνατο, που ήδη έχει τελεστεί προ πολλού. [...] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Books by:gabriel72r

Powered by JReviews
 

Δημοφιλή

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23856 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up