• Εγγραφή

 

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
8
Email επικοινωνίας
gabriel72r@yahoo.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Αθηνα - συναντηση
και οπου χρειαστει ΕΛΤΑ (με οτι χρεωνουν τα ελτα μονο)

τα βιβλια ειναι Εξαντλημενα τα περισσοτερα
και σε πολυ καλη εως αριστη κατασταση, επισης !

διαθεσιμες περισσοτερες πληροφοριες/φωτογραφιες εδω : gabriel72r@yahoo.com
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


ΓΙΟΥΚΙΟ ΜΙΣΙΜΑ - Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ): ΤΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΧΙΟΝΙ

(Α ΕΚΔ 1992 -ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ - ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) 8,00 Ε

"«Η ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου μυθιστορήματος -`Η θάλασσα της γονιμότητας`- με κάνει να αισθάνομαι ότι έφτασε το τέλος του κόσμου...» έγραψε ο Γιούκιο Μισίμα τον Οκτώβριο του 1970. Το Νοέμβριο ήταν νεκρός - ύστερα από τελετουργική αυτοκτονία.
Αποτελούμενη από τέσσερα μέρη, `Η θάλασσα της γονιμότητας` αντιπροσωπεύει την άνθηση της ιδιόμορφης μεγαλοφυΐας του Μισίμα. Το `Ανοιξιάτικο χιόνι` είναι μια ευγενική και συγκινητική ιστορία αγάπης. Στα `Αφηνιασμένα άλογα`, την αιματηρή συνέχειά του, πρωταγωνιστεί ένας ακροδεξιός τρομοκράτης. Στο `Ναό της Αυγής`, μια Ταϊλανδή πριγκίπισσα συνδέεται μυστικιστικά με τους ήρωες των προηγούμενων έργων. Ο `Εκπεσών` άγγελος είναι ένα έργο εξίσου συναρπαστικό και ερωτικό με τα προηγούμενα, αλλά διαπνέεται από μια αποχαιρετιστήρια θλίψη.
Στις 25 Νοεμβρίου του 1970 ο Γιούκιο Μισίμα, στην ακμή της λαμπρής λογοτεχνικής σταδιοδρομίας του, ξάφνιασε τον κόσμο με την τελετουργική αυτοκτονία του με απεντερισμό (χάρα-κίρι, ή, ορθότερα, σεπούκου).
Ο Μισίμα στα έργα του αναφέρεται συχνά στα θέματα της αυτοκτονίας και του πρόωρου θανάτου, ενώ εξέφρασε πολλές φορές την επιθυμία να πεθάνει νέος. Ολοκλήρωσε αυτή την τετραλογία, το τελευταίο έργο του, το πρωί της ημέρας του θανάτου του. Λίγο πριν αυτοκτονήσει, έγραψε στους φίλους του ότι αισθανόταν κενός, έχοντας δώσει όλα του τα πιστεύω και τα αισθήματα για τη ζωή σ` αυτό το γιγάντιο εγχείρημα, το οποίο επαινέθηκε αργότερα ως αριστούργημα."

[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

-----------------------------

ΚΕΝΖΑΜΠΟΥΡΟ ΟΕ - ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

(Α ΕΚΔ 1994 -ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ - ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) 7,00 Ε

"Ένα δύσκολο, πολύπλοκο, πάνω από ηπείρους και εποχές, πρόβλημα: πως αντιμετωπίζει κανείς και πως αντιδρά στη γέννηση ενός αφύσικου μωρού; Ο Μπέρντ, ο ήρωας του Όε στο Μια προσωπική υπόθεση, είναι ένας εικοσιεφτάχρονος νέος με αντικοινωνικές τάσεις, που συχνά, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος μ ένα κρίσιμο πρόβλημα, "αφέθηκε να παρασυρθεί σε μια θάλασσα από ουίσκι σαν αποχαυνωμένος Ροβινσώνας Κρούσος".
Ποτέ άλλοτε όμως δε βρέθηκε αντιμέτωπος μ ένα δίλημμα τόσο προσωπικό και τόσο σοβαρό, όσο η προοπτική μιας ισόβιας φυλάκισης στο κελί του νεογέννητου τερατώδους μωρού του. Θα το κρατήσει; Θα τολμήσει να το σκοτώσει; Πριν πάρει την τελική του απόφαση, ο Μπερντ θα δει να ορθώνεται μπροστά του όλο το παρελθόν του, σαν αποκάλυψη μιας εφιαλτικής αυταπάτης."

Books by:gabriel72r

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23527 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up