• Εγγραφή

 

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
20
Email επικοινωνίας
dinoslinakis@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
αθηνα
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Ένας δολοφόνος και προδότης, από τον καιρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστός ως "Ποντικοφάρμακο". H ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε ποτέ... Μια πυρκαγιά σ' ένα εργοστάσιο χρωμάτων τη δεκαετία του '50, με δεκαπέντε θύματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν εξακριβώθηκαν ποτέ...
Ο πρώην αστυνομικός κι αντιστασιακός Χιάλμαρ Νύμαρκ πιστεύει πως οι δύο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους. Μια μέρα πιάνει κουβέντα με τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Βαργκ Βέουμ -τον οποίο γνωρίσαμε στο "Δικός σου ώς το θάνατο"- στο αγαπημένο τους καφέ. Κάπως έτσι αρχίζει αυτό το συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα,όπου ο ντετέκτιβ καλείται να επιστρατεύσει όλες του τις ικανότητες για να βρει τη λύση στον γρίφο· καθώς το ένα πτώμα διαδέχεται το άλλο, ο Βαργκ Βέουμ ακολουθεί θαμμένα ίχνη κι ανακαλύπτει ένα ζοφερό κομμάτι από το παρελθόν της Νορβηγίας αλλά και από το παρόν του Μπέργκεν, του μεγάλου λιμανιού της χώρας.
Ο Στόλεσεν μιλά για όλους εκείνους που απαρνήθηκαν τα ιδανικά τους για να εμπλακούν σε βρώμικες υποθέσεις, αλλά και γι' αυτούς που παρέμειναν προσκολλημένοι στα φαντάσματα του παρελθόντος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Στόλεσεν προτίθεται να ξεπληρώσει τα χρέη των Νορβηγών απέναντι στο παρελθόν τους και γι' αυτό το αστυνομικό του μυθιστόρημα είναι πιο πολύ η αφορμή, περισσότερο το δέλεαρ για να εισέλθει ο αναγνώστης στο κοινωνικοϊστορικό κλίμα διαταραγμένων εποχών και δυσερμήνευτων γεγονότων. Παράλληλα, η ζωή στη Νορβηγία του '80, η καθημερινότητα δηλαδή χιλιάδων ανθρώπων σε μια σύγχρονη χώρα, που ωστόσο πλήττεται από τα γνωστά πλέον προβλήματα της ανεργίας, του αλκοολισμού, της μοναξιάς, καθιστά το έργο άλλη μια τοιχογραφία του σύγχρονου πολιτισμού. (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, Ελευθεροτυπία, 12/6/2009)

Ο συγγραφέας περιγράφει μοναχικούς ανθρώπους χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον, ανθρώπους με μυστικά, που συζητούν μπροστά σε ένα ποτήρι με αλκοολούχο ποτό. Αυτή είναι και η γοητεία της αφήγησης: το ζοφερό κλίμα που δημιουργείται από την παρουσία αποτυχημένων ανθρώπων σε ένα καταθλιπτικό περιβάλλον. (Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα, 21/9/2008)

Books by:dinos10

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23486 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up