• Εγγραφή

 

Εφαρμοσμένη υδραυλική Εφαρμοσμένη υδραυλική

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Εφαρμοσμένη υδραυλική

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
20,00
Email επικοινωνίας
chrysanthemo@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
κατόπιν συνεννόησης
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο τόμο μιας σειράς από τρεις τόμους που καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τις διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες των μαθημάτων Υδραυλικής που διδάσκονται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ειδικότητας των Εγγείων Βελτιώσεων των τμημάτων Γεωπονίας, Αγρονόμων - Τοπογράφων και Πολιτικών Μηχανικών.

Η σειρά διάταξης της ύλης, η περιγραφή των φυσικών φαινομένων και η μαθηματική ανάλυσή τους γίνονται έτσι ώστε να είναι εύκολη η κατανόηση, αυστηρή η εμπέδωση και απλή η χρήση των απαραίτητων γνώσεων της σύγχρονης Υδραυλικής τόσο από φοιτητές των Γεωπονικών και Πολυτεχνικών Σχολών όσο και από τους επιστήμονες Γεωπόνους και Μηχανικούς που ασχολούνται με την έρευνα και εφαρμογή της Υδραυλικής Επιστήμης.

Ο τόμος αυτός αποσκοπεί στο να δώσει στον αναγνώστη τις απαραίτητες γνώστης της Ρευστομηχανικής και Υδραυλικής για τη σωστή επίλυση πρακτικών προβλημάτων της ροής του νερού μέσα στους κλειστούς υπό πίεση αγωγούς και στους ανοικτούς αγωγούς σταθερών τοιχωμάτων.

Οι κλειστοί και ανοικτοί αγωγοί χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά του νερού για την άρδευση αγροτικών περιοχών, για την ύδρευση κατοικημένων ή βιομηχανικών περιοχών αλλά και την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η ροή του νερού μέσα στους αγωγούς είναι κατά κανόνα ασταθής και ανομοιόμορφη. Λόγω όμως της πολυπλοκότητας της ασταθούς και ανομοιόμορφης ροής και της έλλειψης πειραματικών δεδομένων επεκράτησε ακόμη και σήμερα τα προβλήματα των κλειστών και ανοικτών αγωγών να αντιμετωπίζονται με την παραδοχή της σταθερής ομοιόμορφης ροής. Έτσι στην πράξη γίνεται δεκτό ότι η ροή είναι σταθερή και ομοιόμορφη στα ευθύγραμμα τμήματα των αγωγών σταθερής διατομής και σταθερή και ανομοιόμορφη στα τμήματα που μεταβάλλεται η διεύθυνση ή το εμβαδόν της διατομής ή παρεμβάλλονται εμπόδια (γωνίες, διαπλατύνσεις, στενώσεις, θυρίδες κ.λπ.).

Στο βιβλίο αυτό, που αποτελεί συνέχεια της Γενικής Υδραυλικής, καλύπτεται πλήρως η σταθερή και ασταθής ροή στους κλειστούς υπό πίεση αγωγούς και μόνο η σταθερή ομοιόμορφη και ανομοιόμορφη ροή στους ανοικτούς αγωγούς, για να καλύψει και διδακτικές ανάγκες προπτυχιακών μαθημάτων εφαρμοσμένης υδραυλικής. Η ασταθής ροή στους ανοικτούς αγωγούς θα δημοσιευθεί προσεχώς σε ξεχωριστό τόμο, σε επίπεδο μεταπτυχιακού μαθήματος, λόγω του μεγάλου όγκου της ύλης των σχετικών προβλημάτων.

Books by:Χρυσάνθη

Death note 7
Herodoti historiae
Opera
Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23939 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up