• Εγγραφή

 

JORGE-LUIS BORGES - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ [ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ] JORGE-LUIS BORGES - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ [ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ]

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
JORGE-LUIS BORGES - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ [ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ]

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
10
Email επικοινωνίας
thegreateastern@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
;aristh kat;astash

συναλλαγή χέρι με χέρι ή αποστολή με ΕΛΤΑ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1899 και πέθανε το 1986. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας. Δημοσίευσε πολλές ποιητικές συλλογές, δοκίμια και μικρές ιστορίες. Το 1961 μοιράστηκε με τον Σάμουελ Μπέκετ το Διεθνές Βραβείο Εκδοτών. Το 1966 τού απονεμήθηκε το ετήσιο Φιλολογικό Βραβείο του Ιδρύματος Ίνγκραμ Μέριλ για την "εξαιρετική συμβολή [του] στη Λογοτεχνία". Το 1970 τιμήθηκε με τον τίτλο του Δόκτορος των Γραμμάτων από τα Πανεπιστήμια της Κολούμπια και της Οξφόρδης. Το 1971 τού απονεμήθηκε το πέμπτο διετές Βραβείο της Ιερουσαλήμ και το 1973 το Βραβείο Αλφόνσο Ρέγιες. Οι Times τον αποκάλεσαν "ο μεγαλύτερος σύγχρονος ισπανόγλωσσος συγγραφέας" και η New York Herald Tribune "η αναμφισβήτητα λαμπρότερη πένα της σύγχρονης Νοτίου Αμερικής".
Η πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου, που περιείχε 82 λήμματα, έγινε στο Μεξικό το 1957. Είχε τότε τον τίτλο Manuel de Zoologia Fantastica (Εγχειρίδιο Φανταστικής Ζωολογίας). Το 1967 κυκλοφόρησε στο Μπουένος Άιρες μια δεύτερη έκδοση, με 34 πρόσθετα λήμματα και με τίτλο El Libro de los Seres Imaginarios (To Βιβλίο των Φανταστικών Όντων). Το 1969 το βιβλίο κυκλοφόρησε στα αγγλικά (The Book of Imaginary Beings) με παραλλαγμένα αρκετά από τα αρχικά λήμματα και με την προσθήκη μερικών ακόμα. Η τελευταία αυτή έκδοση, την οποία επιμελήθηκε ο Νόρμαν Τόμας ντι Τζιοβάννι σε συνεργασία με τον ίδιο τον Μπόρχες και από την οποία μεταφράστηκε το παρόν, περιέχει 120 λήμματα.

"...Όσο αγνοούμε τη σημασία του δράκοντα, άλλο τόσο αγνοούμε και τη σημασία του Σύμπαντος, αν και στην εικόνα του δράκοντα υπάρχει κάτι που γοητεύει την ανθρώπινη φαντασία· αυτός είναι και ο λόγος που τον συναντάμε σε τελείως διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Ο δράκοντας δηλαδή είναι ένα τέρας κατά κάποιο τρόπο αναγκαίο και όχι τυχαίο ή εφήμερο, όπως λ.χ. η τρικέφαλη χίμαιρα ή ο κατώβλεπας. Βέβαια έχουμε πλήρη συνείδηση ότι το βιβλίο αυτό, που ίσως να 'ναι και το πρώτο αυτής της κατηγορίας, δεν εξαντλεί το σύνολο των φανταστικών ζώων. Αναδιφώντας τις κλασικές και ανατολικές λογοτεχνίες, μείναμε με την αίσθηση ότι το θέμα μας δεν εξαντλείται ποτέ". (Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλίο των φανταστικών όντων είναι το ιδιότυπο συναξάρι περισσότερων από εκατό "παράξενων πλασμάτων που η ανθρώπινη φαντασία συνέλαβε στον χρόνο και στον χώρο". Εμποτισμένο με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό ευρυμάθειας και σπιρτάδας του Μπόρχες, αυτό το μοναδικό έργο αντλεί μέσα από τις μυθολογίες και τις λογοτεχνίες του κόσμου υλικό για μια απολαυστική μπορχεσιανή εγκυκλοπαίδεια δημιουργημάτων της φαντασίας: από τον Όμηρο και τον Κομφούκιο ως τον Πλίνιο και τους καβαλιστές, και από τον Σαίξπηρ ως τον Λούις Κάρρολ...

Books by:thegreateastern

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23934 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up