• Εγγραφή

 

Μαϊτρέι (Εξαντλημένο) Μαϊτρέι (Εξαντλημένο)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Μαϊτρέι (Εξαντλημένο)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
12
Email επικοινωνίας
avf662475@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε λογαριασμό και αποστολή με ΕΛΤΑ και παροχή tracking code για την παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας.
Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


Ο Μίρτσεα Ελιάντε υπήρξε διευθυντής τριών θρησκειολογικών περιοδικών Zalmoxis, Antaios, History of Religions, και εκδότης της δεκαεξάτομης Encyclopedia of Religion.
Υπήρξε συγγραφέας λογοτεχνικών (φανταστικά διηγήματα, θεατρικά έργα), ακαδημαϊκών (μονογραφίες, άρθρα σε εγκυκλοπαίδειες και περιοδικά) και προσωπικών μαρτυριών (ημερολόγια και μία αυτοβιογραφία). Έργα του έχουν μεταφρασθεί σε πολλές γλώσσες.
Ο Ρούντολφ Όττο και η απριορική προσέγγιση του "ιερού" επηρεάζει τη σκέψη του Μίρτσεα Ελιάντε.Προκειμένου να ερευνήσει το θρησκευτικό φαινόμενο συνδυάζει δύο μεθόδους, τη μορφολογική και την ιστορική. Την πρώτη την εμπνέεται από τον Γκαίτε και με αυτήν εντοπίζει ορισμένες "κοσμικές" (τοπικές ή βιολογικές, δηλαδή ουρανός, νερό, γη, λίθοι, αλλά και εκδηλώσεις της ανθρώπινης ζωής) ιεροφάνειες, εμφανίσεις του ιερού και του αγίου. Τα πράγματα του φυσικού κόσμου και οι ανθρώπινες πράξεις δεν είναι αυτόνομα αλλά συνιστούν ιεροφάνειες στο βαθμό που μετέχουν σε μια υπερβατική πραγματικότητα. Το βασικό θρησκευτικό φαινόμενο του ιερού δεν είναι προϊόν εξέλιξης, αλλά σταθερό στοιχείο της ανθρώπινης συνείδησης, λέει ο Ελιάντε. Η θρησκεία έχει δύο διαστάσεις, μια "εμπειρική" και μια "υπερβατική". Η πρώτη ερμηνεύεται φαινομενολογικά και ιστορικά, η δεύτερη είναι απροσπέλαστη και μόνο "θεολογικά" κατανοημένη.

Books by:VF

Powered by JReviews
 
Scroll Up