• Εγγραφή

 

Η Παιδεία το μεγάλο μας πρόβλημα. Η Παιδεία το μεγάλο μας πρόβλημα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Η Παιδεία το μεγάλο μας πρόβλημα.

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
7
Email επικοινωνίας
leventias1@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Αθήνα= συνάντηση, Επαρχία= αποστολή με τα ΕΛΤΑ.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Το σημαντικό βιβλίο του Ε. Παπανούτσου «Η Παιδεία το μεγάλο μας πρόβλημα» αποτελεί ένα επίκαιρο βιβλίο αν και εκδόθηκε το 1976. Μέσα από τις σελίδες του επιχειρείται να απαντηθούν ερωτήματα τα οποία, στην πλειοψηφία τους, απασχολούν μέχρι σήμερα τους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, μια κριτική ανάγνωση του βιβλίου αποτελεί καλό οδηγό για μια εποχή αλλαγών, οι οποίες αναμένονται στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Το βιβλίο από την αρχή, στο πρώτο κεφάλαιο (Προς Δασκάλους: Παραινετικός) δείχνει το στόχο του συγγραφέα για αλλαγή και όχι αναπαραγωγή της ισχύουσας κατάστασης στο σχολείο (οποιαδήποτε και αν είναι αυτή κάθε φορά).

«Σφάλλουν οι δήθεν επιτυχημένοι και έμπειροι συνάδελφοί σου που θα σε συμβουλέψουν ότι πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου να κερδίσεις οπωσδήποτε την πρώτη μάχη με τους μαθητές σου …. – Πάρ’ τους αμέσως το αέρα – λένε- αλλιώς θα σου το πάρουν εκείνοι, και τότε είσαι χαμένος- Δεν είναι καθόλου φρόνιμη, απεναντίας είναι πολύ επικίνδυνη η τακτική που προτείνουν. Εάν την ακολουθήσεις παίζεις το παιχνίδι των μικρών παρτιζάνων και στο τέλος, ακόμη κι αν την ώρα εκείνη επιβληθείς, αυτοί θα υπερισχύσουν. Ο τρόπος, ο παιδαγωγικός τρόπος (άλλος δεν πρέπει να υπάρχει για σένα) ν’ αντιμετωπίσεις την κατάσταση είναι να δείξεις με τη στάση σου – εδώ βρίσκεται όλο το πρόβλημα: ποια θα είναι η «στάση» σου – ότι η τάξη του σχολείου δεν είναι πεδίο μάχης και πόλεμος μεταξύ σας δεν πρόκειται να γίνει δεν θα παραδεχτείς να γίνει. Τότε οι πολεμικές προετοιμασίες και οι ενέδρες και οι ακροβολισμοί χάνουν το νόημά τους και οι σχέσεις σου με τους νέους που έρχεσαι να διαπαιδαγωγήσεις (να διαπαιδαγωγήσεις – όχι απλώς να ενημερώσεις με «πληροφορίες») θα μεταφερθούν αμέσως σε άλλο επίπεδο, στο επίπεδο της φιλικής συνεργασίας, όχι της στρατιωτικής αναμέτρησης. Και θα έχεις κερδίσει την πρώτη μεγάλη σου νίκη, τη νίκη του Δασκάλου».

Επιλέγει να ασχοληθεί σε ιδιαίτερο κεφάλαιο με το ερώτημα: «Τι θα πει μαθαίνω». Μέσα από παραδείγματα και περιγραφή καταστάσεων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι:....
Το βιβλίο έχει κάποιες σημειώσεις με στυλό.

Books by:Θεαγένης

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22649 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up