• Εγγραφή

 

ΝΕΡΑΪΔΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΡΑΪΔΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΝΕΡΑΪΔΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Τιμή (€)
5
Πληροφορίες συναλλαγής
άριστη κατάσταση

απευθείας συναλλαγή ή αποστολή με ΕΛΤΑ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Εισαγωγή στη ναυτιλιακή και εμπορική ιστορία του ελληνικού χώρου, με εκτενέστερη αναφορά στην επιχειρηματική ζωή του Ιωάννη Λάτση.

Η «Νεράιδα» κατασκευάστηκε το 1939 και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ταξίδεψε ως διασωστικό πλοίο. Αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση στο τέλος του 1949 και ήρθε να ενισχύσει την ακτοπλοϊκή του δραστηριότητα, αλλά και να φέρει μια γεύση άνεσης και πολυτέλειας στη μέχρι τότε παραμελημένη ελληνική ακτοπλοΐα. Ταξίδεψε μαζί με τους επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού για περίπου 25 χρόνια, αποτελώντας, όχι την πιο επικερδή, αλλά σίγουρα μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες του πλοιοκτήτη του.

Συγκεκριμένα, το θρυλικό πλοίο του Αργοσαρωνικού δρομολογήθηκε στην γραμμή Αίγινας, Μεθάνων, Πόρου, Ύδρας, Ερμιόνης, Σπετσών από τις 8 Ιουνίου 1950, ενώ ταξίδευε ανελλιπώς μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του 1953, όποτε απεσύρθη για 6 μήνες για ορισμένες βασικές αλλαγές μηχανών από Fiat σε ΜΑΝΝ. Επανήλθε στην ακτοπλοΐα στις 20 Ιουνίου του επόμενου έτους και συνέχισε να ταξιδεύει μέχρι το 1970 οπότε άρχισε να εκτελεί περισσότερο ημερήσιες κρουαζιέρες.


ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΉ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δέσποινα Βαλάτσου - Ιστορικός

Μαρία Βολιώτη - Αρχαιολόγος/Μουσειολόγος

Άννη Καλού - Κοινωνιολόγος

Αθηνά Σπανάκη - Ιστορικός

Books by:thegreateastern

Powered by JReviews
 
Scroll Up