• Εγγραφή

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΩΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΙΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΩΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΙΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΩΤΟΣ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ ΩΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΙΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΩΤΟΣ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Τιμή (€)
50
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Αποστολή με ΕΛΤΑ.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Εξαντλημένο δίτομο έργο, άριστη κατάσταση, άθικτο, δεμένο.
Η τιμή αφορά και τους δύο τόμους μαζί.

Α τόμος σελ. 1058

Ο όρος «ρωμαϊκή λογοτεχνία» δηλώνει για μας τη λατινική γραμματεία της αρχαιότητας. Το επίσημο τέλος της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας χρονολογείται στο έτος 476 μ.Χ. Το 529, ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός κλείνει την Ακαδημία του Πλάτωνα και ο Βενέδικτος ιδρύει τη μοναστηριακή του κοινότητα στο Monte Cassino. Συμβολικά, σ' αυτά τα χρόνια συμπίπτει η διακοπή μιας παράδοσης με την έναρξη μιας νέας. (...)
Ένα βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της ρωμαϊκής λογοτεχνίας, που την αναδεικνύει μητέρα των ευρωπαϊκών λογοτεχνιών, η ικανότητά της να αναγγενάται, επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά σε ευρεία κλίμακα μέσα στη χριστιανική λατινική γραμματεία της αρχαιότητας. Πρόκειται για μια παραδειγματική περίπτωση, και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να απουσιάζει από μια ιστορία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Επειδή η ύστερη αυτοκρατορική εποχή ζει μέσα στην ένταση μεταξύ ειδωλολατρίας και χριστιανισμού, μια μεμονωμένη θεώρηση τη; «εθνικής» ύστερης αρχαιότητας θα ήταν ιστορικά και μεθοδολογικά αμφισβητήσιμη. Αναμφίβολα στους «μεγάλους» συγγραφείς παρέχεται περισσότερος χώρος από ό,τι στους άλλους. Ωστόσο δεν παραιτούμαστε από την προσπάθεια για ανακαλύψεις σε κάποιους ήσσονες συγγραφείς. Η ενασχόληση με κείμενα που διαβάστηκαν λιγότερο οξύνει, σε τελική ανάλυση, την όραση για τη θεώρηση του μεγαλείου των καθιερωμένων έργων.

Περιεχόμενα
Πρόλογοι
Εισαγωγή: Λογοτεχνία και ιστορία της λογοτεχνίας
Κεφάλαιο 1: Συνθήκες εξέλιξης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας
Κεφάλαιο 2: Η λογοτεχνία των χρόνων της δημοκρατίας
Ι. Επισκόπηση της λογοτεχνίας των χρόνων της Δημοκρατίας
ΙΙ. Ποίηση
Α. Έπος και δράμα
Β. Σάτιρα
Γ. Το διδακτικό ποίημα
Δ. Λυρική ποίηση και επίγραμμα
ΙΙΙ. Πεζογραφία
Α. Ιστοριογραφία και συγγενικά είδη
Β. Βιογραφία
Γ. Ρητορεία, φιλοσοφία, επιστολογραφία
Δ. Συγγραφείς ειδικών επιστημονικών και εκπαιδευτικών έργων
Κεφάλαιο 3: Η λογοτεχνία των χρόνων του Αυγούστου
Ι. Επισκόπηση της λογοτεχνία των χρόνων του Αυγούστου
ΙΙ. Ποίηση
Α. Έπος, διδακτική ποίηση, βουκολική ποίηση
Β. Λυρική ποίηση, ίαμβος, σάτιρα, επιστολογραφία
Γ. Ελεγεία
Δ. Ελάσσονες ποιητές των χρόνων του Αυγούστου
ΙΙΙ. Πεζογραφία
Α. Ιστοριογραφία
Β. Ρητορεία
Γ. Φιλοσοφία
Δ. Συγγραφείς ειδικών επιστημονικών και εκπαιδευτικών έργων

Β τόμος σελ. 2152
Η ιστορία της Ρωμαϊκής λογοτεχνίας του Michael von Albrecht αποτελεί μια σύγχρονη, διεξοδική και πολύπτυχη προσέγγιση της λατινικής γραμματείας από τις πρωταρχές της ως τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Στο δίτομο αυτό έργο, που κυκλοφόρησε στα γερμανικά το 1994, ευρύτερες θεωρήσεις των ρωμαϊκών γραμματειακών περιόδων και των επιμέρους λογοτεχνικών ειδών συνδυάζονται με εξειδικευμένα κεφάλαια όπου οι ρωμαίο συγγραφείς φωτίζονται υπό ποικίλα και σταθερά επανερχόμενα πρίσματα: η ζωή και το έργο τους, τα πρότυπα και οι πηγές, η λογοτεχνική τεχνική, η γλώσσα και το ύφος, ο λογοτεχνικός στοχασμός, η χειρόγραφη παράδοση, οι επιδράσεις τους μέχρι σήμερα. Με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, προβάλλονται οι ελληνικές προσλήψεις, η πρωτοτυπία και η αξία των συγγραφέων, και η βαθιά τους επιρροή στη νεότερη ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Ο παρών τόμος παρουσιάζει τη ρωμαϊκή λογοτεχνία των μετακλασικών χρόνων, έως το τέλος της Ύστερης Αρχαιότητας.

Περιεχόμενα
4. Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΙΜΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΙΜΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΙΙ. ΠΟΙΗΣΗ
ΙΙΙ. ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
5. Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
Ι. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΙΜΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΙΙ. ΠΟΙΗΣΗ
ΙΙΙ. ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
6. ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ


Books by:bat

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22974 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up