• Εγγραφή

 

Ποιητικές Ερωτικές Ζωγραφιές Ποιητικές Ερωτικές Ζωγραφιές

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Ποιητικές Ερωτικές Ζωγραφιές

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
5
Πληροφορίες συναλλαγής
ΕΛΤΑ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Ο Νίκος Ρίγγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα όπου τέλειωσε και το Γυμνάσιο. Σπουδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, πόπουδιηγορεί και κατοικεί με τους δυο γιούς του, αφού στις 3-4-1988 έφυγε απ' τη ζωή η συντροφός του Ντίνα, η Φεγγαρένια του!
Ανήκει στη γενιά του 1-1-4 και προέρχεται από γνωστή αντιστασιακή οικογένεια. Διατηρεί άρρηκτους δεσμους με τις ρίζες του.
Η μέχρι τώρα παρουσία του στα γράμματα έχει εκδηλωθεί με ποίηση, μουσική, ομιλίες, μελέτες, άρθρα, ποιητικές και μουσικές βραδιές κ.ά. γύρω απ' τον έρωτα, τον άνθρωπο, τη δημιουργία, τη λογοτεχνία, την Ιστορία, τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, τη Γλώσσα μας.
Γράφει πολλών αποχρώσεων ποίηση αλλά ξεχωρίζει και χαρακτηρίζεται κυρίως σαν βαθιά ερωτικός και τρυφερός ποιητής και δίκαια δημιουργεί με το έργο του την αίσθηση ενός πολύ σημαντικού ποιητή.
Το 1986 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική Συλλογή "Το Ξέσπασμα" (σελ. 120). Το 1987 κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική του Συλλογή, "Στης γης τα χαρακώματα" (σελ. 115). Το 1988 κυκλοφόρησε η τρίτη ποιητική του Συλλογή, "Της Φεγγαριένιας το σονέττο" (σελ. 126 - εκδόσεις ΔΙΦΡΟΣ) με ερωτικά ποιήματα, εμπνευσμένα και γραμμένα για τη χαμένη του αγάπη. Το 1990 κυκλοφόρησε ο πρώτος μεγάλος προσωπικός του δίσκος, "Τα ερωτικά του ποιητή" με 13 ερωτικά τραγούδια, σε ποίηση και μουσική δική του, τα οποία τραγουδάει ο ίδιος με χορωδία και σε ενορχήστρωση του Γιώργου Κριμιζάκη. Κι αυτά είνια αφιερωμένα στην αγαπημένη του...

Books by:Mentaki

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23508 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up