• Εγγραφή

 

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ) ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
5
Πληροφορίες συναλλαγής
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΕΛΤΑ(ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)/ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


Τίτλος/Εκδόσεις/Έτος Έκδ./ISBN/Αγοράστηκε απο/|
==============================================|
Μιλώντας για τον Θεό/Καστανιώτης/2015/978-960-03-5869-8/Πολιτεία/|->5€

Σε άριστη κατάσταση, όπως αγοράστηκε το 2015, καλοδιατηρημένο άθικτο σαν καινούργιο.

//
/* ------------------------------ Πληροφορίες Βιβλίου ------------------------------ */
//

// Βιβλίο
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

Σελίδες: 224
Διαστάσεις: 14x21
Βάρος: - kg(κιλά-χιλιογραμ.)
Χρονολογία Έκδοσης/Ανατύπωσης: 3/2015
Πρόλογος:
Μετάφραση: Μαριαννα Γκουντα, Νικος Πιλαβιος
Συντελεστές/Επιμέλεια: Λενια Μαζαρακη, Νικος Πιλαβιος
Γλώσσα πρωτότυπου: Αγγλικά
Ξενόγλωσσος τίτλος: On God


Παρουσίαση-Περιγραφή-Πληροφορίες (απο public.gr, politeianet.gr, protoporia.gr, ianos.gr, κλπ.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(απο politeianet.gr)
Στο βιβλίο "Μιλώντας για τον Θεό" παρουσιάζεται η αναζήτηση του ανθρώπου για κάτι ιερό, για τον Θεό. Όπως λέει ο Κρισναμούρτι σε ένα απόσπασμα από μια ομιλία του, "Μερικές φορές θεωρείτε ότι η ζωή σας είναι μηχανική, και άλλες φορές -όταν υπάρχουν θλίψη και σύγχυση- ξαναγυρνάτε στην πίστη και στρέφεστε σ' ένα υπέρτατο ον για καθοδήγηση και βοήθεια". Ο Κρισναμούρτι ερευνά τη ματαιότητα της αναζήτησης γνώσης για το "άγνωστο" και μας δείχνει ότι μόνο όταν πάψουμε να ψάχνουμε με τον νου μας, με το λογικό, μπορεί να είμαστε "ριζικά ελεύθεροι" να βιώσουμε την Πραγματικότητα, την Αλήθεια και εκείνο που είναι Ιερό. Παρουσιάζει τον "θρησκευόμενο" άνθρωπο ως κάτι διαφορετικό από τον "θρήσκο", ως κάποιον που αντιλαμβάνεται άμεσα το ιερό και όχι όπως αν ήταν προσκολλημένος σε κάποια θρησκευτική πίστη. Είναι χαρακτηριστική μια περιγραφή που κάνει στο ημερολόγιό του, δίνοντας έμμεσα και με ποιητικό τρόπο τη δική του αίσθηση του ιερού: "Η αντανάκλαση του ηλιοβασιλέματος ήταν μια εκθαμβωτική έκρηξη, ακριβώς όπως και το ίδιο το ηλιοβασίλεμα· γύρω από τον ήλιο που έδυε ήταν μαζεμένα λίγα σύννεφα που είχαν αγνότητα· ήταν μια φωτιά χωρίς καπνό που δεν θα έσβηνε ποτέ. Η απεραντοσύνη αυτής της "φωτιάς" και η έντασή της διαπέρασε τα πάντα και χώθηκε στη γη. Η γη ήταν ο ουρανός και ο ουρανός ήταν η γη. Όλα ήταν ζωντανά και ξεχείλιζαν από χρώμα και το χρώμα ήταν ο Θεός, όχι ο Θεός των ανθρώπων".

ΡΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟ 1986
Δεν υπάρχει διάδοχος ή εκπρόσωπός μου που θα συνεχίσει τη διδασκαλία, τώρα ή οποτεδήποτε στο μέλλον, στο όνομά μου... Δε χρειάζονται ερμηνευτές... Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να παρατηρεί κατευθείαν τις δικές του δραστηριότητες κι όχι μέσω κάποιας θεωρίας ή αυθεντίας... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

(απο public.gr)
Ο Κρισναμούρτι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές και πνευματικούς δασκάλους όλων των εποχών. Δεν ανέπτυξε καμία φιλοσοφική θεωρία ή θρησκεία, αλλά μίλησε, κυρίως, για πράγματα που αφορούν όλους μας, για τα προβλήματα της ζωής μας στις σύγχρονες κοινωνίες όπου επικρατούν η βιαιότητα και η διαφθορά, για την αναζήτηση της ασφάλειας και της ευτυχίας, αλλά και για την ανάγκη του ανθρώπου να ελευθερωθεί από τα εσωτερικά εμπόδια του φόβου, του θυμού, του πόνου και της θλίψης. Εξήγησε με μεγάλη ακρίβεια τους λεπτούς μηχανισμούς του νου και τόνισε την ανάγκη για στοχασμό και πνευματικότητα στην καθημερινή μας ζωή.
Ο Κρισναμούρτι δεν ανήκε σε καμία θρησκευτική οργάνωση, δεν επιδοκίμασε καμία πολιτική ιδεολογία. Αντιθέτως, υποστήριζε ότι αυτοί ακριβώς είναι οι παράγοντες που διαιρούν τους ανθρώπους και γεννάνε συγκρούσεις και πολέμους. Υπενθύμιζε στους ακροατές του ξανά και ξανά ότι πρώτα απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και όχι ινδουιστές, μουσουλμάνοι, βουδιστές, χριστιανοί ή κομμουνιστές, ότι δεν διαφέρουμε ψυχολογικά μεταξύ μας. Ζητούσε να μην καταστρέφουμε ο ένας τον άλλον ή το περιβάλλον, μεταδίδο­ντας ένα βαθύ σεβασμό για τη φύση. Η διδασκαλία του, διαχρονική και παγκόσμια, δίνει καινούργια σημασία και κατεύθυνση στην αναζήτηση της αλήθειας.
Ο Κρισναμούρτι δεν μιλούσε ως γκουρού αλλά ως φίλος, ενώ οι ομιλίες και οι συζητήσεις που έκανε δεν στηρίζονταν σε γνώση βασισμένη στην παράδοση, αλλά στη δική του αντίληψη του ανθρώπινου νου, στην αίσθηση που είχε ο ίδιος για το ιερό. Έτσι, ο λόγος του είχε πάντα φρεσκάδα και αμεσότητα, παρόλο που η ουσία όσων έλεγε παρέμενε ίδια. Όταν απευθυνόταν σε μεγάλα ακροατήρια, οι άνθρωποι ένιωθαν σαν να μιλούσε στον καθένα προσωπικά, σαν να ήξερε τα προσωπικά τους προβλήματα. Διάφοροι μελετητές θρησκειών έβρισκαν ότι τα λόγια του έριχναν καινούργιο φως σε παραδοσιακές ιδέες, ενώ σύγχρονοι επιστήμονες και ψυχολόγοι που συζήτησαν διεξοδικά μαζί του τις θεωρίες τους συχνά διέκριναν τα περιορισμένα όρια των θεωριών αυτών. Επιπλέον, για τον Κρισναμούρτι έχουν γράψει κείμενα συγγραφείς όπως ο Aldus Huxley, ο Henry Miller και η Iris Murdoch.

(απο protoporia.gr)
Στο βιβλίο "Μιλώντας για τον Θεό" παρουσιάζεται η αναζήτηση του ανθρώπου για κάτι ιερό, για τον Θεό. Όπως λέει ο Κρισναμούρτι σε ένα απόσπασμα από μια ομιλία του, "Μερικές φορές θεωρείτε ότι η ζωή σας είναι μηχανική, και άλλες φορές -όταν υπάρχουν θλίψη και σύγχυση- ξαναγυρνάτε στην πίστη και στρέφεστε σ ένα υπέρτατο ον για καθοδήγηση και βοήθεια". Ο Κρισναμούρτι ερευνά τη ματαιότητα της αναζήτησης γνώσης για το "άγνωστο" και μας δείχνει ότι μόνο όταν πάψουμε να ψάχνουμε με τον νου μας, με το λογικό, μπορεί να είμαστε "ριζικά ελεύθεροι" να βιώσουμε την Πραγματικότητα, την Αλήθεια και εκείνο που είναι Ιερό. Παρουσιάζει τον "θρησκευόμενο" άνθρωπο ως κάτι διαφορετικό από τον "θρήσκο", ως κάποιον που αντιλαμβάνεται άμεσα το ιερό και όχι όπως αν ήταν προσκολλημένος σε κάποια θρησκευτική πίστη. Είναι χαρακτηριστική μια περιγραφή που κάνει στο ημερολόγιό του, δίνοντας έμμεσα και με ποιητικό τρόπο τη δική του αίσθηση του ιερού: "Η αντανάκλαση του ηλιοβασιλέματος ήταν μια εκθαμβωτική έκρηξη, ακριβώς όπως και το ίδιο το ηλιοβασίλεμα· γύρω από τον ήλιο που έδυε ήταν μαζεμένα λίγα σύννεφα που είχαν αγνότητα· ήταν μια φωτιά χωρίς καπνό που δεν θα έσβηνε ποτέ. Η απεραντοσύνη αυτής της "φωτιάς" και η έντασή της διαπέρασε τα πάντα και χώθηκε στη γη. Η γη ήταν ο ουρανός και ο ουρανός ήταν η γη. Όλα ήταν ζωντανά και ξεχείλιζαν από χρώμα και το χρώμα ήταν ο Θεός, όχι ο Θεός των ανθρώπων".


Περιεχόμενα (απο politeianet.gr)
------------------------------------------------
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Ο κενός νους
Η μηχανιστική άποψη για τη ζωή
Βάζοντας ερωτήματα
Η έννοια του Θεού
Ο θρησκευόμενος νους
Πως μπορείς να βρεις το άγνωστο;
Τι είναι ο Θεός;
Ο Θεός είναι παντού;
Ο νους δεν μπορεί ποτέ να βιώσει κάτι καινούργιο
Είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση της κοινωνίας
Είναι ο "σκεπτόμενος" διαφορετικός από τις σκέψεις του;
Η λέξη "Θεός" δεν είναι ο Θεός
Μιλήστε μας για τον Θεό
Το αίσθημα του ανικανοποίητου
Η ψυχολογική δυαδικότητα
Ο κόσμος είναι ό,τι είμαστε εμείς
Για τον διαλογισμό
Ο νους που είναι ολόκληρος
Τι είναι η ζωή μας;
Ο αληθινά θρησκευόμενος άνθρωπος
Θρησκευόμενος άνθρωπος δεν είναι ο θρήσκος
Τι είναι ο θάνατος;
Η σημασία της θρησκείας
Για την ιερότητα
Η ευλογία είναι όπου είσαι εσύ
Το απόλυτο
Το χρώμα ήταν ο Θεός
ΠΗΓΕΣ


Gallery Εικόνων

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ)

Books by:hristodoulosmak

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23792 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up