• Εγγραφή

 

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ) - (Εκδοση 2011 ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ) Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ) - (Εκδοση 2011 ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ) - (Εκδοση 2011 ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
4
Πληροφορίες συναλλαγής
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΕΛΤΑ(ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)/ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ)
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


Τίτλος/Εκδόσεις/Έτος Έκδ./ISBN/Αγοράστηκε απο/|
==============================================|
*Η φλόγα της προσοχής/Καστανιώτης/2011/978-960-03-5356-3/Πολιτεία/|->4€

(* -> ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ)

Σε άριστη κατάσταση, όπως αγοράστηκε το 2013, καλοδιατηρημένο άθικτο σαν καινούργιο.

//
/* ------------------------------ Πληροφορίες Βιβλίου ------------------------------ */
//

// Βιβλίο
Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Σελίδες: 109
Διαστάσεις: 14x21
Βάρος: 0,185 kg(κιλά-χιλιογραμ.)
Χρονολογία Έκδοσης/Ανατύπωσης: 10/2011
Πρόλογος:
Μετάφραση: Ευαγγελος Γραμμενος
Συντελεστές/Επιμέλεια: Ευαγγελος Γραμμενος
Γλώσσα πρωτότυπου: Αγγλικά
Ξενόγλωσσος τίτλος: The Flame of Attention


Παρουσίαση-Περιγραφή-Πληροφορίες (απο public.gr, politeianet.gr, protoporia.gr, ianos.gr, κλπ.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(απο politeianet.gr)
Αυτό το βιβλίο περιέχει οχτώ ομιλίες που επιλέχθηκαν από εκείνες που έκανε ο Κρισναμούρτι στην περίοδο 1981-1982 στις Ινδίες, Αμερική, Ελβετία και στο Μπρόκγουντ Παρκ στην Αγγλία.
Με αυτές τις ομιλίες, ο Κρισναμούρτι μας φέρνει αντιμέτωπους με την κρίση της ανθρωπότητας. "Έχοντας επίγνωση της τραγωδίας του κόσμου", λέει, "τα τρομαχτικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν, ότι μπορεί να 'ρθει κάποιος τρελός και να πατήσει κάποιο κουμπί, ο κομπιούτερ θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε πολλές από τις δραστηριότητές του καθώς σκέφτεται πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, τι θα συμβεί στα ανθρώπινα πλάσματα;...
Η κρίση δεν έχει σχέση με την οικονομία, τον πόλεμο, τη βόμβα, τους πολιτικούς, τους επιστήμονες, η κρίση είναι μέσα στη συνείδησή μας.
Δεν είναι κάπου εκεί έξω, η κρίση είναι μέσα μας.
Ο τίτλος αυτού του βιβλίου έχει παρθεί από μια ομιλία στο Μπρόκγουντ, που δεν περιέχεται σ' αυτό το βιβλίο και όπου σε κάποιο σημείο ο Κρισναμούρτι είπε:
«Η παρατήρηση είναι σαν φλόγα, που είναι προσοχή, και μ' αυτή την ικανότητα της παρατήρησης το αίσθημα ότι έχουμε πληγωθεί, το μίσος και όλα αυτά κατακαίγονται, φεύγουν... Όπου υπάρχει καθαρή παρατήρηση κάποιου πράγματος, γίνεται μια μεταβολή, αλλαγή σ' αυτή την ίδια δομή των εγκεφαλικών κυττάρων». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

(απο public.gr)
Αυτό το βιβλίο περιέχει οχτώ ομιλίες που επιλέχθηκαν από εκείνες που έκανε ο Κρισναμούρτι στην περίοδο 1981-1982 στις Ινδίες, Αμερική, Ελβετία και στο Μπρόκγουντ Παρκ στην Αγγλία. Με αυτές τις ομιλίες, ο Κρισναμούρτι μάς φέρνει αντιμέτωπους με την κρίση της ανθρωπότητας. "Έχοντας επίγνωση της τραγωδίας του κόσμου", λέει, "τα τρομαχτικά γεγονότα που μπορεί να συμβούν, ότι μπορεί να 'ρθει κάποιος τρελός και να πατήσει κάποιο κουμπί, ο κομπιούτερ θα αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε πολλές από τις δραστηριότητές του καθώς σκέφτεται πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, τι θα συμβεί στα ανθρώπινα πλάσματα;... Η κρίση δεν έχει σχέση με την οικονομία, τον πόλεμο, τη βόμβα, τους πολιτικούς, τους επιστήμονες, η κρίση είναι μέσα στη συνείδησή μας. Δεν είναι κάπου εκεί έξω, η κρίση είναι μέσα μας. Ο τίτλος αυτού του βιβλίου έχει παρθεί από μια ομιλία στο Μπρόκγουντ, που δεν περιέχεται σ' αυτό το βιβλίο και όπου σε κάποιο σημείο ο Κρισναμούρτι είπε: "Η παρατήρηση είναι σαν φλόγα, που είναι προσοχή, και μ’ αυτή την ικανότητα της παρατήρησης το αίσθημα ότι έχουμε πληγωθεί, το μίσος και όλα αυτά κατακαίγονται, φεύγουν... Όπου υπάρχει καθαρή παρατήρηση κάποιου πράγματος, γίνεται μια μεταβολή, αλλαγή σ' αυτή την ίδια δομή των εγκεφαλικών κυττάρων".

(απο protoporia.gr)
Στο βιβλίο αυτό περιέχονται οχτώ ομιλίες που επιλέχτηκαν ανάμεσα από εκείνες που έκανε ο Κρισναμούρτι στην περίοδο 1981-1982 στις Ινδίες, στην Αμερική, στην Ελβετία και στην Αγγλία. Ο τίτλος του βιβλίου έχει παρθεί από τη δεύτερη ομιλία του στην Αγγλία το 1982, που δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το βιβλίο και όπου κάποια στιγμή είπε: "Και η παρατήρηση γίνεται η φλόγα που είναι η προσοχή και που μ αυτήν τα ψυχολογικά τραύματα, οι πληγές, το μίσος, κατακαίγονται· φεύγουν".


Περιεχόμενα (απο politeianet.gr)
------------------------------------------------
Ομιλία 1: Νέο Δελχί
Ομιλία 2: Νέο Δελχί
Ομιλία 3: Μπενάρες
Ομιλία 4: Μαντράς
Ομιλία 5: Βομβάη
Ομιλία 6: Νέα Υόρκη
Ομιλία 7: Οχάιο
Ομιλία 8: Σάανεν
Ομιλία 9: Μπρόκγουντ Παρκ


Gallery Εικόνων

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ - ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ (KRISHNAMURTI) - (ΕΚΔ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ) - (Εκδοση 2011 ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ)

Books by:hristodoulosmak

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 24015 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up