• Εγγραφή

 

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΑΜΟΝ ΜΕΡΚΑΝΤΕΡ Α' έκδοση Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΑΜΟΝ ΜΕΡΚΑΝΤΕΡ Α' έκδοση

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΑΜΟΝ ΜΕΡΚΑΝΤΕΡ Α' έκδοση

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
10
Πληροφορίες συναλλαγής
Πωλείται το βιβλίο των εκδόσεων ΘΕΜΕΛΙΟ σε αρκετά καλή κατάσταση μικρές φθορές(Α έκδοση 1983). Το στέλνω με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής και αποστολή με δέμα ΕΛΤΑ με κόστος 2,60 ευρώ (12,60 στο σύνολο). Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τους αγοραστές. Σας ευχαριστώ.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Κάτω από τη δράση του ως υποδιευθυντής μιας ανθούσας ισπανικής εταιρείας που ειδικεύεται στο εμπόριο με τις Ανατολικές Χώρες, ο Ραμόν Μεκαντερ κρύβει την πραγματική του ταυτότητα και την αποστολή του ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία της Σοβιετικής Ένωσης. Στόχος για τους μεν, δόλωμα για τους άλλους, είναι το θύμα μιας πλεκτάνης. Έτσι τον βρίσκουμε να έχει αυτοκτονήσει στο δωμάτιό του στο Άμστερνταμ, την ώρα που οι σοβιετικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας κατασκευάζουν έναν φάκελο με αδιάσειστα στοιχεία πως είναι προδότης…

Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο Χόρχε Σεμπρούν, μέσα από τον ήρωα του μυθιστορήματός του που φέρει το όνομα του ανθρώπου που δολοφόνησε τον Τρότσκι, μας προσφέρει ένα κατασκοπευτικό μυθιστόρημα, συνάμα όμως ξεδιπλώνει όλη την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος από τον Εμφύλιο της Ισπανίας μέχρι το θάνατο του Στάλιν και το 20ό Συνέδριο. Ο Ραμόν Μερκαντέρ περιστοιχίζεται από πρόσωπα ζωντανά και βίαια, που συνθέτουν το συλλογικό καμβά στη μεγάλη τοιχογραφία των επαναστάσεων και των σκοτεινών χρόνων των σταλινικών ανακρίσεων.

Ο δεύτερος θάνατος του Ραμόν Μερκαντέρ πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία το 1969 από τις εκδόσεις Gallimard και την ίδια εκείνη χρονιά κέρδισε το βραβείο Φεμινά. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το 1983 σε μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του Σεμπρούν. Η επετειακή αυτή έκδοση χρησιμοποιεί την ίδια μετάφραση, μόνο που πλέον εκδίδεται μονοτονικά και με νέα τυπογραφική επιμέλεια. Επίσης διατηρήθηκε το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης, που είχε φιλοτεχνήσει ο Αλέξανδρος Ίσαρης.

Books by:lovecraft1974

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23045 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up