• Εγγραφή

 

Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
10
Email επικοινωνίας
metalkon@outlook.com
Πληροφορίες συναλλαγής
επικοινωνία στο mail: metalkon@outlook.com η στο: https://www.facebook.com/messages
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


Το μυθιστόρημα, «ο καθρέφτης της ψυχής» είναι ένα ταξίδι της σκέψης στο παρελθόν! Αυτό το ξεκαθαρίζω στην πρώτη φράση της εισαγωγής. «Θυμάμαι πως…» Κατ’ αυτή την έννοια, το βιβλίο θα μπορούσε να γίνει ένα όχημα μαγικό, που έχει την ψυχή για οδηγό! Καλώ λοιπόν, τους φίλους που θα το κρατήσουν στα χέρια τους, να καθίσουν αναπαυτικά και να τρυπώσουν στις σελίδες του, με σκοπό να πραγματοποιήσουν κι αυτοί ένα ταξίδι της σκέψης. Αφού μεταφερθούμε στο Καλοκαίρι του 1986, σε μια όμορφη προαστιακή γειτονιά της Θεσσαλονίκης, ξεκινάει η ιδιαίτερη ξενάγηση! Οι φίλοι αναγνώστες θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες μιας παρέας πέντε νεαρών αγοριών με κεντρικό ήρωα και ξεναγό (αφηγητή) τον Ορέστη. Ο λόγος που κάνω εκτεταμένη χρήση στους διαλόγους, είναι για να λάβουν μέρος τα γεγονότα σε Ενεστώτα χρόνο, ούτως ώστε ο αναγνώστης να αισθανθεί πως είναι μέλος της παρέας και βιώνει τα γεγονότα με ένα ιδιαίτερο, κινηματογραφικό, βιωματικό τρόπο! Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ορέστης θέτει τους προβληματισμούς του γύρω από διάφορα θέματα και ζητήματα, αναλύει τις προσωπικότητες και τις συμπεριφορές των φίλων του, αλλά και του εαυτού του. Όπως είπα στην αρχή, στο μαγικό μας όχημα, έχουμε την ψυχή για οδηγό! Η ψυχή λοιπόν, φροντίζει με πολύ όμορφο τρόπο να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που τίθενται, απ’ τους ίδιους τους αναγνώστες μάλιστα! Πριν φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας, που δεν είναι άλλος απ’ την εξερεύνηση του κεραμοποιείου Αλλατίνι, θα πραγματοποιήσουμε μερικά ακόμα ταξίδια στο χρόνο –μικρότερα αυτή τη φορά- για να ζήσουμε κάποιες απ’ τις περιπέτειες των μικρών μας φίλων, αλλά και για να γνωρίσουμε καλύτερα τους χαρακτήρες τους, πάντα μέσα απ’ τη διεισδυτική ματιά του Ορέστη. Λίγο πριν το τέλος, εκεί που φαίνεται πως οι προσδοκίες που έχουμε απ’ αυτό το ταξίδι, να αποδεικνύονται τελικά ένα τίποτα… Ξαφνικά, όλα ανατρέπονται για τον Ορέστη! Κι αυτό το τίποτα, μπορεί τελικά να γίνει τα πάντα! Όσα έχει φανταστεί και όσα ποτέ δεν φαντάστηκε! Για το φινάλε, έχω αφήσει το αγαπημένο μου σημείο! Τη στιγμή που ο οδηγός του μαγικού οχήματος μας αποκαλύπτεται!

εν αρχή ην η σκέψη...
Ο καθρέφτης της ψυχής είναι το πρώτο ολοκληρωμένο έργο που αποφάσισα να μοιραστώ με τον κόσμο. Ολοκληρώθηκε μετά από έναν -πρωτότυπο θα έλεγα, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα τρόπο δημιουργικής γραφής! Οι ήρωες που πρωταγωνιστούν, δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα, όμως οι χαρακτήρες και κάποιες από τις συμπεριφορές τους, ανήκουν σε διαφορετικές πλευρές της δικής μου προσωπικότητας. Όσον αφορά τα γεγονότα… Κάποια συνέβησαν εκείνη την εποχή, κάποια άλλα νωρίτερα, ορισμένα λίγο αργότερα, άλλα πάλι… απλά, δημιουργήθηκαν στον φανταστικό μου κόσμο. Όλα ξεκίνησαν όταν –σαραντάρης πλέον, άρχισα να επιστρέφω με τη σκέψη, στην παιδική μου ηλικία. Θέλησα μ’ αυτό τον τρόπο να βαδίσω στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, αλλά και να διαπιστώσω αν έμεινε κάτι απ’ τον μικρό, ονειροπόλο εξερευνητή, στα χρόνια που πέρασαν. Επιχείρησα να δώσω απαντήσεις, σε όσα εκείνη την εποχή έμοιαζαν ανεξήγητα, και να ολοκληρώσω κάποιες σκέψεις, που για χρόνια βρίσκονταν ξεχασμένες στο υπόγειο της λήθης. Αυτές τις αναδρομές τις ονομάζω ταξίδια της σκέψης! Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο χρόνο, μόνο με τη σκέψη! Χρειάστηκαν αρκετά τέτοια πήγαινε - έλα μέχρι την εποχή που ήμουν παιδί, για να μπορέσουν να αναλυθούν και να ημερέψουν όλοι οι φόβοι και οι σκιές του παρελθόντος. Πάντα με την καθοδήγηση της ψυχής, τα γεγονότα εκτέθηκαν στο φως, αναλύθηκαν, απέκτησαν καινούρια προοπτική για να δημιουργηθεί με τον τρόπο αυτό, μια νέα αντίληψη! Αυτό που τελικά κατάφερα, ήταν να δώσω νόημα στην πορεία της ζωής, δημιουργώντας ένα φωτεινό παρόν!
Το εντυπωσιακό με τη δημιουργική γραφή, εκτός από τα μαγικά ταξίδια που χαρίζει, -πάντα με όχημα την σκέψη και οδηγό την ψυχή, είναι και το ότι πολλές φορές προσφέρει στον αναγνώστη περισσότερα απ’ όσα φαντάστηκε ακόμη κι ο ίδιος ο συγγραφέας!
Τέλος, μην ξεχνάτε, πως όταν η ψυχή αποφασίσει να παράσχει βοήθεια, θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και κάθε μέσο! Ένα ποίημα, ένα τραγούδι, μια ταινία, ένα πίνακα ζωγραφικής, γιατί όχι… Κι ένα βιβλίο!
Κώστας Μεταλλίδης

Books by:metalkon

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23523 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up