• Εγγραφή

 

ΜΕ ΦΛΟΣ ΡΟΥΑΓΙΑΛ ΜΕ ΦΛΟΣ ΡΟΥΑΓΙΑΛ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΜΕ ΦΛΟΣ ΡΟΥΑΓΙΑΛ

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
4,50
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε τράπεζα (Εθνική ή Πειραιώς)
Αποστολή με ΕΛΤΑ + 2,50 ευρώ.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Καβάλα. Καλοκαίρι του 1955. Στην ξακουστή "καπνούπολη" η αλλαγή των καιρών δεν αφήνει στην τάξη των καπνέμπορων περιθώριο για καμιά δανεική γοητεία απ' τις "παλιές καλές μέρες". Η νέα εποχή τους υπόσχεται ένα τετ-α-τετ με το τέρμα της φθίνουσας πορείας τους.

Δίπλα σ' αυτό το σκηνικό οι καπνεργάτες υπάρχουν σαν φόντο για να γίνουν μάρτυρες της αέναης και ολοένα αυξανόμενης σύνθλιψης των ηγετών - αστών από τους μηχανισμούς ενός διεθνούς οικονομικού συμπλέγματος που προβάλλει άτεγκτα και ορθολογικά στο λυκόφως του παλιού κόσμου.

Κέντρο της ιστορίας ένας μεγαλοκαπνέμπορος που οδεύει στην καταστροφή βυθισμένος στο σκοτεινό πόθο του για περισσότερη εξουσία. Κι ακόμα μια παρέα νεαρών αστών που παρατηρεί τα γεγονότα και συμπληρώνει το στεγανό αυτό κόσμο. Είναι αθώοι. Πρόκειται, ωστόσο, για μια αθωότητα γεμάτη ιστορική ενοχή.

Το τέλος του καπνέμπορου σ' αυτό το δρόμο χωρίς προοπτική θα είναι βίαιο, καθώς θα οδηγηθεί στην αυτοκαταδίκη και στην υπαρξιακή συντριβή. Αυτή η ιστορία, όμως, έρχεται σήμερα, μετά από τριάντα χρόνια, ξανά στη ζωή δύο, μεσήλικων πια, από εκείνη την παρέα των νεαρών αστών για να διεκδικήσει μερίδιο από τη ζωή τους.

Books by:crab69

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 24224 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up