• Εγγραφή

 

Συνεργάτες του Απόστολου Παύλου - Καινούργιο Συνεργάτες του Απόστολου Παύλου - Καινούργιο

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Συνεργάτες του Απόστολου Παύλου - Καινούργιο

Βιβλίο

Τιμή (€)
7
Πληροφορίες συναλλαγής
Στους διαμένοντες στη Θεσσαλονίκη η συναλλαγή γίνεται χέρι με χέρι. Αποστέλλεται και μέσω ταχυδρομείου, ωστόσο τα έξοδα επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Η διακονία του αποστόλου Παύλου περιλάμβανε πολλά ταξίδια. Κάποιος συγγραφέας υπολογίζει ότι η απόσταση που κάλυψε σε στεριά και θάλασσα όπως καταγράφεται στο βιβλίο των Πράξεων ήταν σχεδόν 16.000 χιλιόμετρα. Τα ταξίδια εκείνον τον καιρό δεν ήταν μόνο κουραστικά αλλά και επικίνδυνα. Ανάμεσα στους διάφορους κινδύνους που αντιμετώπισε ήταν τα ναυάγια, οι κίνδυνοι από ποταμούς και από ληστές, οι κίνδυνοι στην ερημιά και οι κίνδυνοι στη θάλασσα. (2 Κορινθίους 11:25, 26) Πολύ κατάλληλα, ο Παύλος σπάνια ήταν μόνος όταν μετακινούνταν από τον έναν τόπο στον άλλον.

Εκείνοι που συνόδευαν τον Παύλο τού παρείχαν συντροφιά, ενθάρρυνση και πρακτική βοήθεια στη διακονία. Μερικές φορές, ο Παύλος τούς άφηνε πίσω προκειμένου να φροντίσουν για τις πνευματικές ανάγκες των νέων πιστών. (Πράξεις 17:14· Τίτο 1:5) Αλλά η παρουσία συντρόφων ήταν πιθανότατα ζωτική για την ασφάλεια και πρόσφερε υποστήριξη όσον αφορά την αντιμετώπιση των κακουχιών του ταξιδιού. Επομένως, άτομα όπως ο Σώπατρος, ο Σεκούνδος, ο Γάιος και ο Τρόφιμος, οι οποίοι γνωρίζουμε πως ήταν μεταξύ αυτών που συντρόφευαν τον Παύλο στα ταξίδια του, μπορεί να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διακονίας του.—Πράξεις 20:4.

Εξίσου ευπρόσδεκτη ήταν και η βοήθεια που πρόσφεραν διάφορα άτομα τα οποία τον φιλοξενούσαν. Όταν ο Παύλος έφτανε σε κάποια πόλη με σκοπό να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία κηρύγματος ή απλώς να διανυκτερεύσει, μια από τις προτεραιότητές του ήταν να βρει μέρος για να μείνει. Κάποιος που έκανε τόσα ταξίδια όσα ο Παύλος θα έπρεπε στην κυριολεξία να κοιμάται σε δεκάδες διαφορετικά κρεβάτια. Θα μπορούσε βέβαια να μένει σε κάποιο πανδοχείο, αλλά αυτά περιγράφονται από τους ιστορικούς ως «επικίνδυνοι και ανεπιθύμητοι τόποι», και έτσι, όπου ήταν δυνατόν, ο Παύλος έμενε προφανώς σε ομοπίστους.

Γνωρίζουμε τα ονόματα μερικών αντρών και γυναικών που φιλοξένησαν τον Παύλο—Ακύλας και Πρίσκα, Γάιος, Ιάσων, Λυδία, Μνάσων, Φιλήμων και Φίλιππος. (Πράξεις 16:14, 15· 17:7· 18:2, 3· 21:8, 16· Ρωμαίους 16:23· Φιλήμονα 1, 22) Στους Φιλίππους, στη Θεσσαλονίκη και στην Κόρινθο, τέτοια καταλύματα παρείχαν στον Παύλο τη βάση από την οποία μπορούσε να οργανώνει τις ιεραποστολικές του δραστηριότητες. Στην Κόρινθο, ο Τίτιος Ιούστος άνοιξε το σπίτι του παρέχοντας επίσης στον απόστολο έναν τόπο από τον οποίο μπορούσε να συνεχίσει το κήρυγμά του.

Books by:Στάσα

Powered by JReviews
 
Scroll Up