• Εγγραφή

 

Μητέρα, πρόσεχε! - Καινούργιο Μητέρα, πρόσεχε! - Καινούργιο

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Μητέρα, πρόσεχε! - Καινούργιο

Βιβλίο

Τιμή (€)
3
Πληροφορίες συναλλαγής
Στους διαμένοντες στη Θεσσαλονίκη η συναλλαγή γίνεται χέρι με χέρι. Αποστέλλεται και μέσω ταχυδρομείου, ωστόσο τα έξοδα επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ αμφιβολία, τα νιάτα στην εποχή μας περνάνε σοβαρή κρίση. Όχι γιατί ευθύνονται αυτά τα ίδια. Το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης πέφτει σε μας, τούς μεγάλους - γονείς, δασκάλους, κληρικούς, πνευματικούς οδηγούς. Χάσαμε τούς πνευματικούς προσανατολισμούς μας εμείς οι ίδιοι, και ήταν επόμενο να χάσουμε και την αληθινή "κατά Θεόν" αγωγή των παιδιών μας.
Ιδιαίτερα ο ρόλος των γονιών και της οικογενειακής εστίας είναι φοβερά καταλυτικός για την παιδική-νεανική ψυχή, όταν δεν είναι ρόλος αγωγής άλλ' άντιαγωγής. Αντίθετα, η σωστή παιδαγωγική εργασία των γονιών πάνω στην ψυχή των παιδιών, από τη βρεφική ακόμα ηλικία, απλώνει βαθιές ρίζες στην εν Χριστώ ζωή, τη μόνη ανθρώπινη και αυθεντική ζωή, πού καμιά θύελλα της νεανικής και ώριμης ελικιάς δεν μπορεί να ξεριζώσει. Αυτή τη μεγάλη αλήθεια θέλει να δείξει τούτο το βιβλίο.
Ο συγγραφέας των δέκα παιδαγωγικών ομιλιών προς τούς γονείς, πού περιέχονται εδώ, είναι ο ρώσος επίσκοπος Ειρηναίος, της επαρχίας Αικατερίνμπουργκ και Ιρμπίτσκ, πού έζησε στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Α' Πότε αρχίζει η αγωγή;
Β' Τα θεμέλια της αγωγής
Γ' Η αγωγή της υπακοής
Δ' Μακριά από το ψέμα
Ε' Ο λίβας της φιληδονίας
ΣΤ' Οι σπόροι του κακού
Ζ' Απαλλαγή από τον εγωισμό
Η' Η ρίζα όλων των κακών
Θ' Το δηλητήριο του φθόνου
Γ "Άφετε τα παιδία έρχεσθαι πρός με"
Παράρτημα

Books by:Στάσα

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23647 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up