• Εγγραφή

 

1886 ΚΛΕΙΩ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ. 1886 ΚΛΕΙΩ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ. Hot Αγγελία

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
1886 ΚΛΕΙΩ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ.

Βιβλίο

Συγγραφέας
Τιμή (€)
18
Πληροφορίες συναλλαγής
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΛΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 5 ΕΥΡΩ.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΚΛΕΙΩ ΕΚΔΟΣΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1886


Η "ΚΛΕΙΩ" είναι ένα Ελληνικό περιοδικό που κυκλοφορούσε την δεκαετία του 1880-90 στην Ελλάδα και ανήκει στα πιο αξιόλογα ποιοτικά έντυπα που έχουν εκδοθεί εκείνη την περίοδο .

Το κόστος του ήταν 10 χρυσά φράγκα η ετήσια συνδρομή και εκδότης του ήταν ο ΖΥΓΟΥΡΗΣ.

"Η ΚΛΕΙΩ" έχει πλούσια θεματολογία με αφιερώματα σε επιφανή πρόσωπα,νέα -ειδήσεις της εποχής και της επιστήμης ,αλληλογραφία και άλλα πολλά το σύνολο 16 σελίδες.

Διαστάσεις 30 εκατοστά Χ 23 εκατοστά.

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει σε αυτό το σπάνιο και εκλεκτό έντυπο είναι οι γκραβούρες εκπληκτικής λεπτομέρειας που συνοδεύουν το κείμενο.

Συνήθως σε κάθε έντυπο υπάρχουν μεταξύ άλλων και δύο ολοσέλιδες γκραβούρες πράγμα που δυστυχώς εκμεταλεύτηκαν ορισμένοι και κομμάτιασαν αυτά τα δυσεύρετα έντυπα όπου αφαίρεσαν τα υπέροχα αυτά μικρά αριστουργήματα και τα πουλάνε ξεχωριστά για καδράρισμα.

Όλο το περιοδικό είναι ολοκληρομένο 16 σελίδες από τόμο με μικρή φθορα στην ράχη του .

Τέλος θαυμάστε και την εξαιρετική γκραβούρα-σύνθεση τίτλου (στο βάθος τα αρχαία Ελληνικά μνημεία ) με τις βαριές κορνίζες ακολουθώντας την τεχνοτροπία του 18ου αιώνα.
Η καταπληκτική βινιέτα-ξυλογραφία τίτλου έχει γίνει από τον Περικλή Σκιαδόπουλο, που είναι ίσως η σημαντικότερη μορφή στο χώρο της εικονογράφησης του περιοδικού τύπου και εφημερίδων στα χρόνια 1850 έως 1890, όπου συνεργάζεται με την ΠΑΝΔΩΡΑ, αλλά και με την ΕΥΤΕΡΠΗ.

Αναφέρω και λίγα στοιχεία για τον Σκιαδόπουλο, που αξίζει κάποιος να γνωρίζει.

Είχε καθηγητή τον Αγιορείτη μοναχό Αγαθάγγελο και ο πατέρας του θυσίασε όλη του την περιουσία στον αγώνα του 1821 και έφτασε στο τέλος ο μαθητής Σκιαδόπουλος να μην έχει ούτε τα αναγκαία χρήματα για τα εργαλεία που απαιτούσε η ξυλογραφική εργασία του.
Τελικά τα απαραίτητα εργαλεία του δόθηκαν ως δωρεά από ΄Ελληνες του εξωτερικού που αναγνώρισαν το ταλέντο του και τα συγκέντρωσαν κατόπιν εράνου.

Books by:teoso

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23645 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up