• Εγγραφή

 

LANDRU: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ LANDRU: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
LANDRU: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
3
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
LANDRU HENRI-DESIRE

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκδότης: ΣΜΙΛΗ
Χρ. Έκδοσης: Δεκέμβριος 1989
Σελ: 128

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΝΤΡΥ

Κατά τις πρώτες ημέρες του Απριλίου επιάστηκε και φυλακίστηκε από τη γαλλική αστυνομία στο σπίτι του το ευρισκόμενο στην οδό Ροσερουάρτ ένα μυστηριώδες υποκείμενο ονομαζόμενο Λαντρύ, κατηγορούμενο πώς παραπλάνησε και σκότωσε με τόν πιο βάρβαρο τρόπο δώδεκα Γαλλίδες.
Έπεσε στα χέρια της δικαιοσύνης χάρη στην καταγγελία μιας κόρης πού ξέφυγε ως εκ θαύματος τα κυνηγητά του. Ο Λαντρύ, μόλις εφυλακίστηκε έδειξε πώς απορούσε για τα παράξενα πράγματα πού του συμβαίνανε και με το απλοικότερο ύφος του κόσμου εδήλωσε πώς είναι αθώος κ εζήτησε να τόν μεταχειρισθούν με ειδικό τρόπο, γιατί η υγεία του ήταν λιγάκι ασθενική.
Η πρώτη έρευνα πού έγινε στο διαμέρισμά του επί παρουσία του Λαντρύ και τόν οποίον ολίγον έλλειψε να λυντσάρη το πλήθος όταν τόν περνούσαν από τη φυλακή στην οδόν Ροσερουάρτ, έφερε αμέσως στο φως ένα δέμα αλληλογραφίας και μια πλούσια προμήθεια ασπρορούχων, των οποίων οι μονογραφίες εσυμφωνούσαν με τ' αρχικά γράμματα μερικών ονομάτων από τα θύματά του. [...] Ο Λαντρύ, ο αυτοκαλούμενος μηχανικός, αλλάζοντας όνομα και επάγγελμα, έπιανε σχέσεις με κυρίες που είχανε κάποιαν άνεση και τους υποσχότανε γάμο. Κατόρθωνε να τις πείθει να αναχωρούν μαζί του για το Καμπαί, όπου, μέσα στην εξοχή κρατούσε μίαν έπαυλη, περικυκλωμένη με θελκτικώτατον κήπο πλούσιον από δένδρα και τα οποία την έκρυβαν από τα βλέμματα των διαβατών. Μια και έφθαναν εκεί, δεν ξαναμάθαινε πια κανείς τι απόγιναν. [...]
14 Νοέμβρη
"Αντί να παραδοθώ σαν αδιαφιλονίκητη λεία της καταβροχθίστρας μελαγχολίας μου, σήμερα άρχισα να σκέφτομαι ψυχρά τι θα κάνω. Γιατί νοίκιασα αυτή τη μοναχική έπαυλη και καταδικάστηκα εθελοντικά σε μια εξορία τόσο παράξενη; Να η ερώτηση που έθεσα στον εαυτό μου, για να ξεκαθαρίσω μια για πάντα την πορεία μου από τα περιττά και υποκριτικά στολίδια και να συνειδητοποιήσω το πρόβλημα της ζωής μου μέσα στα γυμνά και σκληρά όριά της. Και είμαι αναγκασμένος ν' απαντήσω: το έκανα αυτό σύμφωνα μ' ένα καθορισμένο σχέδιο της λογικής μου. Ποιο είναι αυτό το σχέδιο; Να απομακρυνθώ από τους ανθρώπους και να δημιουργήσω ένα ασφαλές μέρος, μακριά από την επικίνδυνη περιέργεια των γειτόνων, για να μπορέσω να ελευθερώσω τα μοχθηρά ένστικτά μου.
Ποιο είναι το ένστικτο μου; Ο αχαλίνωτος σαρκικός πόθος και η λαγνεία να σκοτώσω ξεσχίζοντας τα θύματα που μου χρησίμευσαν για το ξεθύμασμα των αισθήσεων. Αυτό ζητώ κι αυτό θέλω. Τι λείπει λοιπόν από την αιμοβόρα και λάγνα φλόγα μου; Λείπει μια γυναίκα που θα μου χρησιμεύσει σαν όργανο για την πρώτη μακάβρια πράξη μου. Και τι είναι αυτές οι ατέλειωτες αγωνίες που με ταράζουν, αυτή η συνεχιζόμενη πικρία που με εκμηδενίζει και με σέρνει σ' ένα παιχνίδι ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο; Είναι το θάμπωμα του σκοπού μου από εξωτερικά σύννεφα, που προέρχονται από τους θλιβερούς ατμούς που αναδίδει η νεκρή λίμνη της ανθρωπότητας".

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Δύο λόγια για τον Λαντρύ
Το σημειωματάριο
Το πράγμα, το πραγματικό, η απολαυστική γυναίκα

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 
Scroll Up