• Εγγραφή

 

Αλεξάνδρου ανάβασις - Ινδική (δίτομο) Αλεξάνδρου ανάβασις - Ινδική (δίτομο)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Αλεξάνδρου ανάβασις - Ινδική (δίτομο)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
20
Email επικοινωνίας
avf662475@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε λογαριασμό και αποστολή με ΕΛΤΑ και παροχή tracking code για την παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας.
Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


Σε άψογη κατάσταση, 20€ και οι δύο τόμοι.

Παρουσιάζουμε εδώ σε δύο τόμους τα έργα του Αρριανού «Αλεξάνδρου Ανάβασις» και «Ινδική». Στον πρώτο τόμο περιέχονται τα τέσσερα πρώτα Βιβλία της Αναβάσεως, ενώ στον δεύτερο τα υπόλοιπα τρία και ολόκληρη η Ινδική. Η "Ανάβασις" εξιστορεί τα έργα και τις ημέρες του Μ. Αλέξανδρου ως το θάνατό του· η "Ινδική" το θαλάσσιο ταξίδι του στρατηγού του Αλέξανδρου Νέαρχου στην Ινδική Ερυθρά Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο.
Στην αρχή του πρώτου τόμου υπάρχει μια εισαγωγή που χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο αναφέρεται στον Αρριανό ως ιστορικό, το δεύτερο στο στρατό του Αλέξανδρου, έτσι ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να κατανοεί ευκολότερα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ το τρίτο είναι ένα δοκίμιο για τον Αλέξανδρο, το οποίο συμπυκνώνει με εξαίρετο τρόπο το σύγχρονο προβληματισμό γύρω από τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα. Τέλος, μεγάλη είναι η σημασία του χάρτη που υπάρχει στο δεύτερο τόμο: χάρη σ' αυτόν εντοπίζονται οι διαδρομές, οι λαοί, τα ποτάμια, οι πόλεις, κοντολογίς το ανθρωπογεωγραφικό πλαίσιο μιας πολυκύμαντης περιόδου της ελληνικής ιστορίας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Books by:VF

13 βιβλία
17 Βιβλία
Powered by JReviews
 
Scroll Up