• Εγγραφή

 

ΜΗΝΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ - Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - Γιάννης Σπανόπουλος [Υπογεγραμμένο] ΜΗΝΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ - Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - Γιάννης Σπανόπουλος [Υπογεγραμμένο]

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΜΗΝΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ - Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - Γιάννης Σπανόπουλος [Υπογεγραμμένο]

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
15
Email επικοινωνίας
billykapetanidis@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΜΗΝΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
[Περιλαμβάνονται και 3 Γράμματα του Ποιητή]
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υπογεγραμμένο, Με Αφιέρωση του Συγγραφέα.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκδόσεις: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Χρ. Έκδοσης: 1983
Σελ: 80

Η Έκδοση περιλαμβάνει το χρονικό της γνωριμίας του συγγραφέα με τον Ποιητή, Σκέψεις πάνω στο έργο του, Επιστολογραφία του Συγγραφέα προς τον Δημάκη, καθώς και 3 Γράμματα του Ποιητή.

Ο Μηνάς Δημάκης (1913-1980) ήταν Έλληνας ποιητής, συγγραφέας, λογοτέχνης, δοκιμιογράφος και μεταφραστής της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1913 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στη λογοτεχνία παρουσιάστηκε το 1935 με το περιοδικό «Φύλλα Τέχνης», το οποίο κυκλοφόρησε σε 4 τεύχη με ποιήματα μέχρι το 1937, και την ύλη την έγραφε ο ίδιος. Συμμετείχε στην ομάδα που εξέδιδε το περιοδικό «Κρητικές σελίδες» στο Ηράκλειο Το διηύθυνε η Θάλεια Καλλιγιάννη). Επίσης, συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ο Κύκλος» (2η περίοδος), «Ποιητική Τέχνη», «Ευθύνη», «Καινούρια Εποχή», «Ποιητική τέχνη», «Νέα Εστία», και με τις εφημερίδες «Κρητικά Νέα» και «Μεσημβρινή». Διετέλεσε επί μακρόν αιρετό μέλος της διοικούσας επιτροπής της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών, καθώς και μέλος της Επιτροπής Βραβείων Μαρίας Π. Ράλλη.
Ποιήματα του Μ. Δημάκη έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, γερμανικά και σε άλλες γλώσσες. Του απονεμήθηκαν το 2ο Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1957 («Σκοτεινό πέρασμα»), το 1ο Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1961 («Το ταξίδι») και το 1ο Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου το 1975 («Η ποίηση του Σεφέρη»).
Πέθανε την 13η Ιουλίου 1980. Αυτοκτόνησε πέφτοντας από το δώμα της πολυκατοικίας, όπου κατοικούσε από το 1960, επί της οδού Αναγνωστοπούλου 69.

Gallery Εικόνων

ΜΗΝΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ - Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - Γιάννης Σπανόπουλος [Υπογεγραμμένο]
ΜΗΝΑΣ ΔΗΜΑΚΗΣ - Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - Γιάννης Σπανόπουλος [Υπογεγραμμένο]

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 24126 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up