• Εγγραφή

 

Εισαγωγή στις επιστήμες της εκπαίδευσης Εισαγωγή στις επιστήμες της εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Εισαγωγή στις επιστήμες της εκπαίδευσης

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
10
Πληροφορίες συναλλαγής
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΣΩ E-MAIL
ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 520
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Οι επιστήμες της εκπαίδευσης έχουν αποκτήσει σήμερα μια σημαντική θεσμική και ακαδημαϊκή παρουσία. Η συγκρότηση και η εξέλιξη ωστόσο του συγκεκριμένου επιστημονικού κλάδου και γνωστικού πεδίου αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού τόσο για την εκπαίδευση και την παιδαγωγική όσο και για τις κοινωνικές επιστήμες γενικότερα. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των επιστημών της εκπαίδευσης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της επιμόρφωσης καθώς και την εμφάνιση νέων κοινωνικών και εκπαιδευτικών αναγκών.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει πλούσιο και ενδιαφέρον υλικό για όσους μελετούν και ερευνούν τις διάφορες όψεις των επιστημών της εκπαίδευσης (ιστορικές, επιστημολογικές, κοινωνιολογικές) και όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον συγκεκριμένο χώρο.
Στο πρώτο μέρος καταγράφεται η ιστορία –διάρκειας εκατό ετών– των επιστημών της εκπαίδευσης και αναλύεται η κατάσταση του επιστημονικού αυτού κλάδου στην Ευρώπη. Στο δεύτερο μέρος σημαντικοί μελετητές της κοινωνιολογίας και των οικονομικών της εκπαίδευσης, της διδακτικής, της εκπαίδευσης ενηλίκων, της ιστορίας και της ψυχολογίας της εκπαίδευσης, της ψυχανάλυσης και της παιδαγωγικής αναπτύσσουν τις απόψεις τους σχετικά με το ρόλο και την πορεία γενικότερα των επιστημών της εκπαίδευσης καθώς και τη σχέση τους με τα επαγγελματικά και γνωστικά πεδία αναφοράς.

Books by:popioul31

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23956 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up