• Εγγραφή

 

ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ - Θανάσης Ρέππας ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ - Θανάσης Ρέππας

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ - Θανάσης Ρέππας

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
4
Email επικοινωνίας
billykapetanidis@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

Εξαντλημένο στον εκδότη.
ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκδόσεις: ΦΑΝΑΡΙ
Χρ. Έκδοσης: 1985
Σελ: 144

Ο Θανάσης Ρέππας γεννήθηκε στο Φανάρι το 1938 και φοίτησε στο γυμνάσιο Ανδρίτσαινας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κι ως δικηγόρος δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Θανάσης Ρέππας ήταν δίπλα σε κάθε πατριώτη που είχε ανάγκη τις νομικές του γνώσεις και εμπειρία. Στα γράμματα εμφανίστηκε πολύ νωρίς με δημοσιεύματα σε λογοτεχνικά περιοδικά κι εφημερίδες. Είναι παντρεμένος με την Ευσταθία Μουστάκα κι έχουν αποκτήσει δυο κόρες. Το 1979 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, το μυθιστόρημα «ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ» που έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γερμανικά και Πολωνικά. Το 1980 τη ποιητική συλλογή «ΝΕΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» το 1982 τα διηγήματα «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΚΒΑΝ» το 1985 τα διηγήματα «ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ», το 1985 το θεατρικό «ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΣΚΟΠΟΥΣ», 1986 την ποιητική συλλογή «ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΝ ΟΛΩΝ», το 1987 το θεατρικό «ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ», το 1997, 2000 και 2001 τα ποιήματα «ΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», «ΑΣΤΕΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ» και «ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ» αντιστοίχως. Το 2002 εκδίδει τα διηγήματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΥΝΤΟΜΑ», το 2003 και 2004 τα ποιήματα «ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ», το 2004 συνεχίζει με την αληθινή ιστορία «Η ΡΗΝΙΩ» το 2005 τα ποιήματα «ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ», το 2006 το θεατρικό «ΟΙ ΤΕΩΣ», το 2007 εκδίδει τον Α΄ τόμο αποφθεγματικής ποίησης «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» που ολοκληρώνεται με τον Β΄ τόμο το 2008. Τον ίδιο χρόνο εκδίδει επίσης τα ποιήματα «ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ» και το 2009 συνεχίζει με τα διηγήματα «ΗΣΚΗΣΕΝ ΕΦΕΣΙΝ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ». Στο βιβλίο αυτό ξεκινά με το απόφθεγμα του Αριστείδη «Κάθε άνθρωπος αγαπάει τη δικαιοσύνη για λογαριασμό των άλλων, κανένας όμως δεν φροντίζει να είναι και ο ίδιος δίκαιος».
Το 2010 κυκλοφορεί τον Γ΄ τόμο της αποφθεγματικής ποίησης «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ». Προσφάτως κυκλοφόρησε το τελευταίο έργο του Θανάση Ρέππα η ποιητική συλλογή «ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ»
Πολυγραφότατος ο πατριώτης μας Θανάσης Ρέππας, σε πολλά από τα βιβλία του υπάρχουν αναφορές για γεγονότα και πρόσωπα του Φαναρίου. Ο εκδοτικός οίκος που είναι δημιούργημά του, φέρει το όνομα «ΦΑΝΑΡΙ».

[ΠΗΓΗ: http://fanariandritsaina.blogspot.gr/p/blog-page_03.html]

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23521 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up