• Εγγραφή

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΕΚΔ. ΜΕΛΙΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΕΚΔ. ΜΕΛΙΣΣΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΕΚΔ. ΜΕΛΙΣΣΑ

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
15
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Αποστολή με ΕΛΤΑ.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΘΙΚΤΟ (ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 40%).

ΧΡΟΝ. ΕΚΔ. 1980
58 σελίδες
80 φωτογραφίες και σχέδια, πανόδετη βιβλιοδεσία με έγχρωμη κουβερτούρα, 30x25 εκ.

«Η ανάγκη του στολισμού, κοινή σε άντρες και γυναίκες από πανάρχαια χρόνια, αποτυπώνει στα κοσμήματα των διαφόρων πολιτισμών το πνεύμα και το χαρακτήρα κάθε λαού σε κάθε φάση της ιστορικής διαδρομής του.
Δύσκολα μπορώ να συνοψίσω πιο απλοποιητικά τα στέρεα συμπεράσματα της εμπειρίας και της έρευνας. Καταγράφοντας ωστόσο τον ερεθισμό της φαντασίας και την περίεργη έλξη που ασκεί η θέαση ενός κοσμήματος, ανεξάρτητα από την υλική του αξία, πιστεύω πως ερμηνεύω γενικότερες αντιδράσεις. Ο μέσος θεατής, ακόμα και χωρίς τις προϋποθέσεις της επιστημονικής εποπτείας, αισθάνεται αυτόματα μια παράξενη ταύτιση με τον ανθρώπινο παράγοντα άλλων γεωγραφικών συντεταγμένων και άλλων χρονικών στιγμών, την ενότητα στο βάθος του κατακερματισμένου συνόλου της ανθρώπινης κοινωνίας. Με τέτοιες καθοριστικές αρχές αναζητούμε και στο νεοελληνικό κόσμημα κάτι περισσότερο από μια σκέτη αισθητική χαρά· και προσπαθώντας να ανασυνθέσουμε την εικόνα του ελληνικού χώρου, το θεωρούμε και το σπουδάζουμε σαν ιστορική πηγή, ισότιμη με τις άλλες καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις των χρόνων της Τουρκοκρατίας. [...]»


Άγγελος Δεληβορριάς: καθηγητής ιστορίας της τέχνης, πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη

Books by:bat

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22974 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up