• Εγγραφή

 

ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
9,50
Πληροφορίες συναλλαγής
Τρόποι πληρωμής: 1) ΕΛΤΑ Αντικαταβολή 2) Χέρι με χέρι/Συνάντηση 3) Προπληρωμή μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Η Αποστολή/Παράδοση κατόπιν συνεννόησης με τον αγοραστή.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


Η νέα τούτη έκδοση των "Στοιχειωδών Αρχών Φιλοσοφίας" του Ζωρζ Πόλιτσερ έχει αναθεωρηθεί ολοκληρωτικά, είναι βελτιωμένη σε ορισμένα μέρη και το ευρετήριο πλουτίστηκε και ολοκληρώθηκε. Χρωστούμε, για χάρη της αλήθειας, να πούμε ότι οι πρώτες εκδόσεις του έργου αυτού παρουσίαζαν πολλά ελαττώματα στην παρουσίαση της ύλης, κι αυτό οφειλόταν ίσως στη βιασύνη των εκδοτών να διαδώσουν αυτό το τόσο χρήσιμο διανοητικό όργανο.
Τώρα λοιπόν, στη νέα έκδοση, διορθώθηκε γραμμή με γραμμή η παρουσίαση των φιλοσοφικών μαθημάτων του Πόλιτσερ, βελτιώνοντας το κείμενο όπου χρειαζόταν. Εννοείται ότι καμιά αλλαγή δεν έγινε σ' αυτό που ονομάζουν «βάση»· οι διορθώσεις έγιναν μόνο στη μορφή.
Προστέθηκαν επίσης και αρκετά "Γραπτά Θέματα" και βιβλιογραφία "Για διάβασμα" που είχε υποδείξει ο Πόλιτσερ στα μαθήματά του, και το "Ευρετήριο" αναθεωρήθηκε ολοκληρωτικά, έτσι που να αποτελεί τώρα ένα σύντομο λεξικό της ιστορίας της φιλοσοφίας.
Στη μορφή του αυτή, το έργο του Πόλιτσερ αποτελεί, τώρα περισσότερο από πριν, μιαν απαραίτητη εισαγωγή στη γνώση του διαλεκτικού υλισμού, το θεμέλιο του μαρξισμού. Μπορεί να εξυπηρετήσει τον αγωνιστή εργάτη όπως και το σπουδαστή, τον άνθρωπο με πνευματική περιέργεια καθώς και τον εξειδικευμένο διανοούμενο. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Books by:katrinamat

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23913 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up