• Εγγραφή

 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΗ, ΕΚΔ. ΓΚΟΒΟΣΤΗ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΗ, ΕΚΔ. ΓΚΟΒΟΣΤΗ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΛΕΩΝ ΤΟΛΣΤΟΗ, ΕΚΔ. ΓΚΟΒΟΣΤΗ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
11
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Αποστολή με ΕΛΤΑ.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΘΙΚΤΟ.

ΧΡΟΝ. ΕΚΔ. 1993
ΣΕΛ. 560
ΜΤΦΡ. Μάκης Κυριακάτος

«Το τελευταίο μυθιστόρημα του Τολστόη, η Ανάσταση, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Είναι η ιστορία της πόρνης Κατιούσα Μάσλοβα που κατηγορείται και καταδικάζεται άδικα για το φόνο ενός πελάτη της. Ο Πρίγκιπας Ντμίτρι Ιβάνοβιτς Νεχλιούντοφ - που, πριν από πολύ καιρό, είχε εγκαταλείψει αυτή και το νόθο παιδί τους - παρίσταται ως ένορκος στο δικαστήριο. Όταν η Μάσλοβα καταδικάζεται σε τέσσερα χρόνια καταναγκαστικά έργα στη Σιβηρία, ο Πρίγκιπας, υποφέροντας από φοβερές τύψεις, την ακολουθεί στον τόπο του μαρτυρίου της.
Ένα κλασικό μυθιστόρημα συνείδησης.
Στην Ανάσταση, οι προθέσεις του Τολστόη να καταδικάσει την κυβερνητική βία, την αδικία των ανθρώπινων νόμων, την υποκρισία της Εκκλησίας και να επικαλεστεί τη βιβλική εντολή «ου κρίνεις ίνα μην κριθής», προβάλλονται ξεκάθαρα.
Η "Ανάσταση" είναι από πολλές απόψεις το εκπληκτικά ακριβές πορτρέτο της πνευματικής οντότητας του Λ. Τολστόη. Παρέχει πλούσιο και αξιόπιστο υλικό σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τον απέραντα ηθικό και θρησκευτικό αγώνα ενός από τους μεγαλύτερους στοχαστές του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα. Το απαύγασμα των σκέψεων και των βιωμάτων του συγγραφέα είναι συγκεντρωμένο στις σελίδες αυτού του βιβλίου.»

Books by:bat

Powered by JReviews
 
Scroll Up