• Εγγραφή

 

BALTHUS ΣΧΕΔΙΑ - ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ BALTHUS ΣΧΕΔΙΑ - ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
BALTHUS ΣΧΕΔΙΑ - ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ

Βιβλίο

Τιμή (€)
22
Πληροφορίες συναλλαγής
Κατάθεση σε τραπ. λογαριασμό. Αποστολή μέσω ΕΛΤΑ.
Ξενόγλωσσο
Ναι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Κατάλογος έκθεσης 1990, Balthus. Δίγλωσση έκδοση ελληνικά και γαλλικά, με μαλακό εξώφυλλο και 150. Διαστάσεις: 29Χ22 εκ.

Το καλοκαίρι του 1990, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιεί έκθεση Balthus, η οποία μετά την Άνδρο ταξιδεύει στη Ρώμη, στη Villa Medicis, σε συνεργασία με την Ακαδημία της Γαλλίας στη Ρώμη. Τα 121 έργα της έκθεσης (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, γκουάς και σχέδια) παρουσιάζονται σ’ έναν καλαίσθητο συνοδευτικό κατάλογο.
Το κείμενο τεκμηρίωσης υπογράφει ο Κυριάκος Κουτσομάλλης, Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

«Ο Balthus είναι αναντίρρητα ο τελευταίος στη ζωή ζωγράφος της γενιάς των κλασικών του αιώνα μας. (. . .) Το έργο του Balthus είναι κυρίως ζωγραφικό. Φειδωλά ζωγραφισμένο, φυλάσσεται σε ορισμένα μόνο μουσεία κι έναν στενό κύκλο ιδιωτικών συλλογών. Τα σχέδια και οι ακουαρέλες είναι ακόμη πιο σπάνιες, μια και το σχέδιο, τουλάχιστον μέχρι το 1960, δεν αποτελούσε παρά μια προπαιδευτική σημειωματική προσέγγιση ενός ζωγραφικού έργου. Παρότι το σχέδιο αποτελεί προϋπόθεση όλων ανεξαρτήτως των οπτικών τεχνών, για τον Balthus, μετά τη μεταγραφή του στον καμβά, έχανε την αυτονομία και αυτοτέλειά του και συνεπώς τον λόγο ύπαρξής του. Ευνόητη, κατά συνέπεια, και η σπανιότητα των σχεδίων και ο περιορισμένος αριθμός εκθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί» (από το οπισθόφυλλο)

Χρον. Έκδοσης 1990
Σελ. 154

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Books by:bat

Powered by JReviews
 

Δημοφιλή

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23045 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up