• Εγγραφή

 

Η καθημερινή ζωή στο Βερολίνο την εποχή του Χίτλερ Η καθημερινή ζωή στο Βερολίνο την εποχή του Χίτλερ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Η καθημερινή ζωή στο Βερολίνο την εποχή του Χίτλερ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
5
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση στο κέντρο των Αθηνών
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Όταν ο Χίτλερ γίνεται καγκελάριος του Τρίτου Reich, τον Ιανουάριο του 1933, εφαρμόζει την πολιτική που είχε σχεδιάσει ως αρχηγός του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος: καταστολή κάθε αντιπολίτευσης, συλλήψεις, ρατσιστικοί διωγμοί, τονισμένοι από τις πομπώδεις εκδηλώσεις του πλήθους που αποτελούν το τελετουργικό του ναζιστικού καθεστώτος.
Ο Jean Marabini περιγράφει σ' αυτό το βιβλίο το πέρασμα του Βερολίνου που γιορτάζει τα χρόνια του θριάμβου στο πολιορκημένο Βερολίνο των χρόνων που βομβαρδίζεται. Οι Βερολινέζοι, με τους οποίους αναμειγνύονται και οι «εθελοντές» της υποχρεωτικής εργασίας που έρχονται απ' όλη την Ευρώπη, επιστρατεύονται στην προσπάθεια για τον «ολοκληρωτικό πόλεμο». Μια γερμανική αντίσταση που τείνει να εκδηλωθεί, φωτίζεται σημαντικά από το συγγραφέα. Θα εξαλειφθεί χτυπημένη αδυσώπητα.
Ο Hitler πεθαίνοντας συμπαρασύρει το Βερολίνο μαζί του. Όταν οι Σοβιετικοί φθάνουν, η πόλη είναι ερειπωμένη, στερείται τα πάντα, ο πληθυσμός ζει κάτω από τη γη και τρέφεται με πτώματα αλόγων. Ο Fuhrer δεν είναι πια παρά ο μισητός βρικόλακας μιας νεκρής πρωτεύουσας. Είναι το τέλος μιας αυτοκρατορίας των 1000 ετών που ονειρευόταν ο Hitler. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Books by:Bibliokrisies

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23538 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up