• Εγγραφή

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ AVATAR - Ντανιέλ Μέντελσον ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ AVATAR - Ντανιέλ Μέντελσον

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ AVATAR - Ντανιέλ Μέντελσον

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
7
Email επικοινωνίας
billykapetanidis@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ AVATAR
MENDELSOHN DANIEL

ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ
Χρ. Έκδοσης: Μάρτιος 2016
Σελ: 592
Μετάφραση: ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Η άλλοτε δυσχερής, άλλοτε γόνιμη συνάντηση ανάμεσα στον αρχαίο και στον σύγχρονο κόσμο αποτελεί, από πολλές απόψεις, τη βασική θεματική που συνδέει τα είκοσι τέσσερα δοκίμια της συλλογής αυτής, που με μεγάλη χαρά παρουσιάζω για πρώτη φορά στο αναγνωστικό κοινό της Ελλάδας, μιας χώρας της οποίας η κουλτούρα, τόσο η αρχαία όσο και η σύγχρονη, διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το πώς γράφω και το πώς ζω. Ορισμένα από τα κείμενα του βιβλίου είναι, αναπόφευκτα, αφιερωμένα στον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας [...] Πολλά όμως από τα "κλασικά" δοκίμια του βιβλίου εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους το παρόν, και ιδίως η αμερικανική ποπ κουλτούρα, αναμετράται, άλλοτε επιτυχώς, άλλοτε όχι, με την ελληνική κληρονομιά [...] Σε άλλα "κλασικά" δοκίμια μελετώ το πώς ορισμένα κεντρικά θέματα των ελληνικών μύθων εξακολουθούν να διαμορφώνουν με τρόπους απροσδόκητους τη μαζική εμπειρία, από την εμμονή μας με τη δολοφονία του Κέννεντυ έως την άρνησή μας να ταφεί η σορός του βομβιστή της Βοστόνης.
Αλλά ακόμα και πολλά από τα δοκίμια που δεν είναι εμφανώς "ελληνικά" προδίδουν, ενδεχομένως, μια ισόβια πνευματική ενασχόληση με την αρχαιοελληνική κουλτούρα και λογοτεχνία και την επιρροή τους επάνω μου.

"Η πανοπτική του ματιά περιλαμβάνει τα πάντα... Υπέροχος στυλίστας, γράφει καλύτερες κινηματογραφικές κριτικές από τους κριτικούς κινηματογράφου, καλύτερες θεατρικές και λογοτεχνικές κριτικές από τον οποιονδήποτε... Κάθε φράση του βιβλίου σού ανοίγει στην κυριολεξία τα μάτια" (The Guardian)

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23859 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up