• Εγγραφή

 

Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
8
Πληροφορίες συναλλαγής
Πάρα πολύ καλή κατάσταση, αποστολή με ελτα 1,5€
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Στις 15 Ιανουαρίου 1947, σ' ένα άδειο οικόπεδο του Λος Άντζελες βρίσκεται το κατακρεουργημένο πτώμα μιας όμορφης νεαρής γυναίκας.
Η κοπέλα γίνεται γνωστή από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ως "Μαύρη Ντάλια" και η αναζήτηση του δολοφόνου της εξελίσσεται στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Καλιφόρνιας.
Στην έρευνα εμπλέκονται ο Μπάκι Μπλάιχερτ και ο Λι Μπλάνσαρντ, αστυνομικοί του Τμήματος Προσαγωγών, φίλοι αλλά και αντίζηλοι, ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα. Πολύ σύντομα, και οι δύο
θα καταληφθούν από εμμονή για την Ντάλια ωθούμενοι από τη σκοτεινή ανάγκη να μάθουν τα πάντα για το παρελθόν της, να συλλάβουν τον δολοφόνο της, και να την κατακτήσουν ακόμα και μετά τον θάνατό της.
Η αναζήτησή τους θα τους οδηγήσει σ' ένα διαβολικό ταξίδι στο υπογάστριο του μεταπολεμικού Χόλιγουντ, στο επίκεντρο της περιθωριακής ζωής του νεκρού κοριτσιού -σ' ένα ταξίδι πέρα απ' τα όριά τους, σε μια περιοχή όπου κυριαρχεί η απόλυτη τρέλα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το καλύτερο βιβλίο του Ελρόι μέχρι σήμερα... Ο Ελρόι ήρθε για να μείνει. Τα δισέγγονά μας θα διαβάζουν αυτό το βιβλίο.» (Richard Laymon, συγγραφέας)
«Αριστουργηματικό... Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που άλλοι συγγραφείς θα σκότωναν για να το έχουν γράψει. Δεν πρέπει να το χάσετε. Θα σας συγκλονίσει.» (Helan Ellison, συγγραφέας και σεναριογράφος)
«Ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν μουσική συμφωνία... μια εξαιρετική, σύνθετη, αλλά απολαυστική ιστορία για τη φιλοδοξία, την παράνοια, το πάθος και την προδοσία, με θαυμαστό φόντο το αναπτυσσόμενο μεταπολεμικό Λος Άντζελες.» (Publishers Weekly)
«Αν δεν διαβάσετε τη Μαύρη Ντάλια του Τζέιμς Ελρόι, θα φταίτε μόνο εσείς, φίλοι μου.» (Lary King, δημοσιογράφος και τηλεσχολιαστής)
«Σκληρό, αλλά και τόσο πιστευτό ταυτόχρονα.» (New York Times)
«Ο Ελρόι ισορροπεί αξιοθαύμαστα μεταξύ ομορφιάς και απόλυτης ασχήμιας, εντιμότητας και διαφθοράς, επιθυμίας και αφοσίωσης, γνώσης και άγνοιας. Πρόκειται για ένα μεγάλο μυθιστόρημα, φιλόδοξο ως προς το θέμα και το περιεχόμενο... το καλύτερο που έχουμε διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια.» (Alfred Hitchcock's Mystery Magazine)

Books by:ΕΥΠΑ

Powered by JReviews
 
Scroll Up