• Εγγραφή

 

VINCENT VAN GOGH  VINCENT VAN GOGH

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
 VINCENT VAN GOGH

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
3
Πληροφορίες συναλλαγής
Δυνατότητα αποστολής μέσω των ΕΛΤΑ ως απλό δέμα με κόστος 2,60 ευρώ για τον αγοραστή και παροχή tracking code για την παρακολούθηση της εξέλιξης της παραγγελίας.

Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


"Να εκφράσω τον έρωτα δυο ερωτευμένων με το πάντρεμα δυο συμπληρωματικών χρωμάτων, τη μείξη τους και τις αντιθέσεις τους, τις μυστηριώδεις δονήσεις των παραπλήσιων τόνων. Να εκφράσω τη σκέψη που φωτίζει ένα μέτωπο, με την ακτινοβολία ενός ανοιχτού τόνου σε σκοτεινό φόντο. Να εκφράσω την ελπίδα με λίγα αστέρια..."
Μ' αυτό τον τρόπο μιλά για τη ζωγραφική του ο τριανταπεντάχρονος τότε Vincent Van Gogh, στον αδερφό του Τεό σ' ένα γράμμα του σταλμένο από την Προβηγκία, στα 1888. Η ζωγραφική είχε γίνει για τον Vincent ένα αποκλειστικό πάθος, ένας λόγος ύπαρξης. Όμως αυτός ο δύσκολος και ιδεαλιστής Ολλανδός, ο πρωτότοκος γιος ενός διαμαρτυρόμενου ιερέα, πατέρα έξι παιδιών, είχε γνωρίσει κι άλλα πάθη πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη ζωγραφική.
Ο Vincent γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1853, στο Ζίντερτ, σ' ένα μικρό χωριό της ολλανδικής Βραβάντης, όπου ο πατέρας του ασκούσε με ζήλο τα ιερατικά του καθήκοντα. Γρήγορα φανέρωσε τον ονειροπόλο και δυσπρόσιτο χαρακτήρα του. Παρά τη μεγάλη του προσήλωση στην οικογένεια, που η ευαίσθητη φύση του είχε απόλυτη ανάγκη, ο μικρός Vincent προτιμούσε συχνά να μένει μόνος, κυρίως κατά τους μακρινούς περιπάτους του στις επίπεδες εκτάσεις της ολλανδικής υπαίθρου. Του άρεσε να μελετά τα φυτά ή να παρατηρεί τις συνήθειες των εντόμων. Το μόνο άτομο που του άρεσε να τον συνοδεύει σ' εκείνους τους περιπάτους ήταν ο κατά τέσσερα χρόνια μικρότερος αδερφός του Τεό, που η συγγενική του ευαισθησία τον έκανε να τον νιώθει κοντά του, και με τον οποίο θα διατηρούσε στενές σχέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. [...] (Από την έκδοση)

Books by:chrisdenis

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22958 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up