• Εγγραφή

 

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
 ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Τιμή (€)
35
Email επικοινωνίας
thorbit13@mail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
thorbit13@mail.com
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο που φωτίζει ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στη Νυρεμβέργη, την έδρα του πρώτου μεταπολεμικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου, ο Αμερικανός ψυχίατρος Λίον Γκόλντενσον πήρε ένα σημαντικό αριθμό συνεντεύξεων από τους κατηγορούμενους Ναζί εγκληματίες πολέμου. Ο Γκόλντενσον πέθανε το 1961 και τα αδημοσίευτα αρχεία του έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας χάρη στον ιστορικό Ρόμπερτ Τζέλατλι που επιμελήθηκε το υλικό.
Ο Γκόλντενσον έφτασε στη Νυρεμβέργη στις αρχές Ιανουαρίου του 1946, σχεδόν έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της δίκης, και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος Ιουλίου του ίδιου έτους. Στο διάστημα αυτό συζητούσε συχνά με πολλούς από τους είκοσι έναν κρατούμενους και είχε επίσημες και εκτεταμένες συνεδρίες με τους περισσότερους από αυτούς· ανάμεσά τους και με τον Χέρμαν Γκέρινγκ, τον Γιόαχιμ Ρίμπεντροπ, τον Χανς Φρανκ, τον Ενρστ Καλτερμπρούνερ και τον Ρούντολφ Χόες. Οι συνεντεύξεις αυτές αποτελούν ένα σημαντικό συμπληρωματικό υλικό των πρακτικών της δίκης και της ιστορίας του Τρίτου Ράιχ. Παράλληλα, αποκαλύπτουν τόσο την αθέατη ιστορία του Τρίτου Ράιχ όσο και τον ψυχισμό των ανθρώπων που μετέτρεψαν την ιδεολογία σε παράνοια.

Books by:thorbit13

Powered by JReviews
 
Scroll Up