• Εγγραφή

 

SLUMDOG MILLIONAIRE ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ SLUMDOG MILLIONAIRE ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
SLUMDOG MILLIONAIRE ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
7
Email επικοινωνίας
billykapetanidis@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


SLUMDOG MILLIONAIRE
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
ΒΙΚΑΣ ΣΟΥΑΡΟΥΠ

Εξαντλημένο στον εκδότη.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ
Χρ. Έκδοσης: 2009
Σελ: 368
Μετάφραση: ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ

Ήρωας του βιβλίου είναι ο Τζαμάλ, ένας έφηβος από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης ο οποίος συμμετέχει στο τηλεπαιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;". Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και φτάνει στην τελευταία, όταν η εκπομπή τελειώνει, για να συνεχιστεί την επομένη. Ο Τζαμάλ ωστόσο συλλαμβάνεται με την υποψία της απάτης: πως μπορεί ένα αμόρφωτο φτωχόπαιδο να ξέρει τόσα; Απελπισμένος να αποδείξει την αθωότητά του, διηγείται στον ανακριτή την ιστορία της ζωής του κάθε κεφάλαιό της αποκαλύπτει πώς γνώριζε τις απαντήσεις.

Το βιβλίο "Slumdog Millionaire" του Ινδού Vikas Swarup κυκλοφορεί παράλληλα με την πρώτη προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες της ομώνυμης ταινίας του Ντάνι Μπόιλ.

Η ταινία "σάρωσε" κυριολεκτικά τα βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας σε 8 κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Φωτογραφίας, Μουσικής, Μοντάζ, Τραγουδιού και Ήχου, ενώ είχαν προηγηθεί οι βραβεύσεις της ως Καλύτερης Ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες, στα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), στα βραβεία του Αμερικανικού Σωματείου Σκηνοθετών κ.α.

Πολλές διακρίσεις έχει λάβει και το ίδιο το βιβλίο, το οποίο αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα του διπλωμάτη Swarup. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω:
- South African Boeke Prize 2006
- Βραβείο Κοινού στο Salon du Livre στο Παρίσι το 2007
- Benjamin Franklin Award for Excellence 2006
- Αudie Award 2006
- "Βιβλίο με την πιο μεγάλη επιρροή για το 2008" από το Kingstone Βookstore, τη μεγαλύτερη αλυσίδα βιβλιοπωλείων στην Ταϊβάν.

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 
Scroll Up