• Εγγραφή

 

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΑ - Μποστ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΑ - Μποστ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΑ - Μποστ

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
4
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΤΑ
ΜΠΟΣΤ (ΜΕΝΤΗΣ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ)

ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκδότης: ΝΕΦΕΛΗ
Χρ. Έκδοσης: Απρίλιος 1996
Σελ: 200

Λίγο πριν από τις εκλογές του 1963, που σήμαναν το τέλος της οκταετίας Καραμανλή, και ενώ ο Κων. Καραμανλής βρίσκεται ακόμα στην Ελβετία, ο Μποστ. αρχίζει να δημοσιεύει στην Αυγή καθημερινά σατιρικά χρονογραφήματα με τη μορφή επιστολών που δήθεν έστελνε στον Καραμανλή και των απαντήσεων που δήθεν έπαιρνε από τον Καραμανλή. Τίτλος της σειράς: Αληλογραφία με τον Κόστα, που διάρκεσε έως τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Αργότερα, τα καλύτερα κομμάτια βγήκαν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Θεμέλιο.

Όπως σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Μποστ:

Η αληλογραφία μου με τον κόστα, άρχισεν όταν ο κόστας παραθέριζεν εις την Ελβετείαν, όπου υψόμετρον κε έκοδα διαμονής δεν είχαν μεγάλην διαφοράν. Αργότερον σηνεχίσαμαι εδώ, έως ότου απεφάσισεν οριστικός να παραθερήση εις Γαλικόν έδαφος, μεταβάς εις το φοντέν εν πλω, αεροπορικώς, οπότε κε διακόψαμαι.

Σήμερα, σχεδόν 45 χρόνια μετά, οι παλαιότεροι βέβαια θα θυμηθούν, όμως οι νεότεροι; Τα επικαιρικά κείμενα κακογερνάνε και δύσκολα εκτιμά κανείς καλαμπούρια που χρειάζονται ένα σωρό υποσημειώσεις για να λειτουργήσουν. Ωστόσο, κάτι μένει. Το άρωμα μιας εποχής, το σουρεαλιστικό χιούμορ του Μποστ. όταν παίρνει φόρα, και βέβαια τα αξεπέραστα παιχνίδια του με τη γλώσσα και την ορθογραφία.

(Η Περίληψη απ' το: http://www.sarantakos.com/asteia/mpost/alilograf.html )

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 

Δημοφιλή

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 24690 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up