• Εγγραφή

 

D.P.88 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ(1955-1956) - Νίκος Φένεκ Μικελίδης (Υπογεγραμμένο) D.P.88 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ(1955-1956) - Νίκος Φένεκ Μικελίδης (Υπογεγραμμένο) Hot Αγγελία

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
D.P.88 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ(1955-1956) - Νίκος Φένεκ Μικελίδης (Υπογεγραμμένο)

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
7
Email επικοινωνίας
billykapetanidis@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


D.P.88 - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ (1955-1956)
ΦΕΝΕΚ-ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ ΝΙΝΟΣ

Με Αφιέρωση του Συγγραφέα
στον Άδωνι Κύρου.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Χρ. Έκδοσης: Δεκέμβριος 2000
Σελ: 256
Πρόλογος: ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Το ημερολόγιο που ακολουθεί γράφτηκε ανάμεσα στις 30 του Σεπτέμβρη του 1955 και της 9 του Μάρτη του 1956. Πέντε ακριβώς μήνες μετά την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, όταν συνελήφθηκα για την αντιβρετανική στάση μου, σύμφωνα με τον ανελεύθερο νόμο 26, που καταργούσε το Habeas Corpus, και βάσει του οποίου συλλαμβάνονταν, με μια απλή και μόνο υποψία, ελληνοκύπριοι πολίτες και κλείνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, για όσο διάστημα ήθελε η αποικιακή κυβέρνηση του νησιού. (...)
Ένα ερώτημα ίσως είναι γιατί να εκδοθεί σήμερα ένα ημερολόγιο που γράφτηκε πριν από 45 χρόνια. Καταρχάς γιατί πιστεύω ότι η ζωή στα κρατητήρια αποτελεί μια μαρτυρία, έστω και μικρή, μιας πτυχής της κυπριακής ιστορίας. Βέβαια οι σημειώσεις αυτές με κανέναν τρόπο δεν θέλουν να καταγράψουν την Ιστορία -κάθε άλλο. Πιστεύω όμως ότι δίνουν μια άλλη, εντελώς προσωπική εικόνα -μια εικόνα καθημερινή, συχνά αντι-ηρωική, κάποιων ανθρώπων που ήταν ή έγιναν στη συνέχεια ήρωες, πολλοί από αυτούς αφανείς. Μια εικόνα ή, πιο σωστά, ένα μικρό κομμάτι στο τεράστιο παζλ του κυπριακού προβλήματος, που, δυστυχώς, παραμένει μέχρι και σήμερα ασυμπλήρωτο. Ένα παζλ που κανένας δεν ξέρει ακόμη την τελική μορφή του.

Gallery Εικόνων

D.P.88 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ(1955-1956) - Νίκος Φένεκ Μικελίδης (Υπογεγραμμένο)

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22874 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up