• Εγγραφή

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ (ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ (ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ (ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
4
Email επικοινωνίας
billykapetanidis@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Συνάντηση / Ταχυδρομείο
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ (ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)
ΗΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εκδότης: ΕΣΤΙΑ
Σειρά: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρ. Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2012
Σελ: 132

Μια ενδιαφέρουσα πλευρά της καθημερινότητάς μας ήταν το να διασχίζεις την Αθήνα τη νύχτα. Συσκότιση. Η συνηθισμένη μας διαδρομή: Σοφοκλέους - πλατεία Βικτωρίας - Σοφοκλέους. Όταν ήταν καλυμμένος και ο ουρανός και δεν φαίνονταν ούτε φεγγάρι ούτε αστέρια, το σκοτάδι έπηζε και περπατούσες σαν μέσα σε μαύρο σύννεφο, κοντά στους τοίχους για να μη χαθείς, τεντώνοντας τα αυτιά σου για να πιάσεις τους ήχους, την ένταση και την κατεύθυνσή τους, αδιευκρίνιστους ήχους, βήματα, χαμηλόφωνες ομιλίες, έτσι ώστε να μην τσουγκρίσεις με αυτούς που έρχονταν από την απέναντι πλευρά, αλλά και να μην πέσεις απάνω σε αυτούς που προπορεύονταν. Ήταν φορές που σκιές ξεφύτρωναν αναπάντεχα μπρος στη μύτη σου. Άλλοτε, μερικές σύντομες λάμψεις από κάποιο φακό, δικό σου ή ξένο, αποκαθιστούσαν για δευτερόλεπτα τη γνωστή σου πραγματικότητα και πάλι βουτούσες στην αδιαπέραστη μαυρίλα. Όταν έβρεχε, όλα ήταν πιο δύσκολα. Έπειτα από τόσες δεκαετίες, είναι σίγουρο πως οι αναμνήσεις έχουν ξεθωριάσει και αλλοιωθεί. Δεν βρίσκω, όμως, ανάμεσά τους, ίχνος φόβου για κάποιο πιθανό κακό συναπάντημα κατά τις νυκτερινές αυτές διαδρομές της οικογενειακής μας ομάδας των γυναικόπαιδων, στην Αθήνα του πολέμου.
Ένα ταξίδι από την πρώτη παιδική στην εφηβική ηλικία σε δύσκολα χρόνια: Πόλεμος. Κατοχή. Αντίσταση. Εμφύλιος. Ανυποψίαστοι οι ενήλικοι για τις εσωτερικές διεργασίες στον κόσμο των παιδιών. Καταστάσεις που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην παιδική συνείδηση και προκαλούν τη μνήμη δεκαετίες αργότερα. Η εισβολή συνταρακτικών ιστορικών γεγονότων στην καθημερινότητα μιας γενιάς που τώρα φεύγει· θα μπορέσει να συνομιλήσει με τον σημερινό αναγνώστη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Παιχνίδια πολέμου
Η τρόμπα του Φλιτ
Οργή
Χωρίς αναισθητικό
Σχολική περιδιάβαση
Ένα γράμμα
Ιταλοί και Γερμανοί
Αφανείς διαδρομές στη δεκαετία του '40
Εμφύλιος πόλεμος
"Ένα δικό σου δωμάτιο"
Παιδαγωγικές πρακτικές
Απορίες
ΕΠΙΜΕΤΡΟ

Books by:vasiloukos

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23549 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up