• Εγγραφή

 

ΤΖΕΦΙΡΕΛΙ-Η αυτοβιογραφία του Φράνκο Τζεφιρέλι (1988) ΤΖΕΦΙΡΕΛΙ-Η αυτοβιογραφία του Φράνκο Τζεφιρέλι (1988)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΤΖΕΦΙΡΕΛΙ-Η αυτοβιογραφία του Φράνκο Τζεφιρέλι (1988)

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
12
Email επικοινωνίας
kariyianni@hotmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ή
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΕΛΤΑ

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Σ' αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία, ο Φράνκο Τζεφιρέλι μας αφηγείται τη ζωή του με απλότητα και ειλικρίνεια. Με τη γαλήνη και το αίσθημα της επιείκειας που φέρνει η ωριμότητα, μας μιλάει για τους φίλους, τους εχθρούς, την οικογένειά του, για αρρώστιες, για τα αγαπημένα του ζώα, για τη δουλειά του: ταινίες, θέατρο, όπερα, πολλές επιτυχίες, κάποια φιάσκα, συνεργασίες με ιερά τέρατα της σκηνής και της οθόνης και μεγάλους μαέστρους, στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.
Στις αναμνήσεις του Τζεφιρέλι εμφανίζονται μορφές μυθικές: ο Λουκίνο Βισκόντι, η Μαρία Κάλλας, η Κοκό Σανέλ, η Άννα Μανιάνι, η Τζόαν Κρόφορντ, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Λήοναρντ Μπερνστάιν, η Λίζα Μινέλι, ο Ρομπέρτο Ροσελίνι, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν, ο Τούλιο Σεραφίν, η Λιζ Τέηλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Ολίβια Χάσεϋ, ο Λόρενς Ολιβιέ, η Τερέζα Στράτας, ο Αρτούρο Τοσκανίνι, ο Πλάσιντο Ντομίνγκο, ο Εντουάρντο ντε Φίλιπο και τόσοι άλλοι.
Στην αυτοβιογραφία του Φράνκο Τζεφιρέλι τα χρόνια του πενήντα είναι φανταστικά και του εξήντα υπέροχα.
Ύστερα αρχίζουν οι θάνατοι, αρχίζουν να φεύγουν ένας ένας οι φίλοι του. Οι επαγγελματικές του επιτυχίες συνεχίζονται, αλλά η ευτυχία, το πάθιασμα, η χαρά της ανακάλυψης, αρχίζουν σιγά σιγά να λιγοστεύουν: τα σκοτεινιάζει η μελαγχολία των χρόνων. Όμως η σκέψη του Βισκόντι κυριαρχεί πάντα, ακόμη πιο έμμονη: "Καθώς περνάει ο καιρός, αισθάνομαι να μου λείπει όλο και πιο πολύ ο Λουκίνο Βισκόντι...". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Books by:Ourkar

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23643 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up