• Εγγραφή

 

Εισαγωγή στη νεότερη ελληνικη λογοτεχνία Εισαγωγή στη νεότερη ελληνικη λογοτεχνία

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Εισαγωγή στη νεότερη ελληνικη λογοτεχνία

Βιβλίο

Συγγραφέας
Τιμή (€)
10
Πληροφορίες συναλλαγής
Σε άριστη κατάσταση, αχρησιμοποίητο.

Παράδοση χέρι με χέρι στη Θεσσαλονίκη, διαφορετικά +1,5 ευρώ για τα έξοδα αποστολής
Τύπος Καταχώρησης


"Η πρώτη πλήρης μελέτη της
νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας
από το 1821 ως τις μέρες μας. Το βιβλίο επιχειρεί να φωτίσει τις περιπτώσεις των συγγραφέων και των έργων που κέρδισαν την αποδοχή κριτικών και κοινού και να αναδείξει τις σχέσεις που συνδέουν τα έργα, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ιστορική πραγματικότητα, μέσα στην οποία δημιουργήθηκαν.
Από την ανταπόκριση στον ευρωπαϊκό ρομαντισμό, που όρισε την ελληνική λογοτεχνία κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και κορυφώθηκε στο έργο του Παλαμά και του Καβάφη τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα μας, ως τα ρεύματα που δημιουργήθηκαν από την επιρροή του μοντερνισμού μεταξύ 1920 και 1945 και από την μεταπολεμική αντίδραση στη γενιά του '30, ως τις τελευταίες δεκαετίες ενός όλο και πιο διευρυμένου πειραματισμού, το έργο εξετάζει με συνέπεια και σοβαρότητα την εξέλιξη της ελληνικής ποίησης και πεζογραφίας. Ωστόσο, μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στη σύγχρονη παραγωγή, την οποία ο συγγραφέας θεωρεί μια από τις πιο δημιουργικές και γόνιμες στην ιστορία της λογοτεχνίας μας.
Η ""Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία"" αποτελεί ένα σημαντικό και απαραίτητο βοήθημα, τόσο για τον ειδικό, όσο και για τον μέσο αναγνώστη που επιθυμεί να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα της λογοτεχνίας του τόπου του."

Books by:Elena_2

Powered by JReviews
 
Scroll Up