• Εγγραφή

 

Η ΒΡΟΜΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ Η ΒΡΟΜΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Η ΒΡΟΜΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Τιμή (€)
5
Πληροφορίες συναλλαγής
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Με γλώσσα δυνατή και λιτή, ο Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες καταθέτει τη μαρτυρία ενός άπιστου κατοίκου της Αβάνας, ενός ανθρώπου που επιστρέφει σ' αυτήν εξουθενωμένος, ύστερα από μια μεγάλη περιπλάνηση που τελικά δεν τον έβγαλε πουθενά. Δεν είναι απαισιόδοξος για τη ζωή του στη σύγχρονη Αβάνα, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να ανατέμνει τα πάντα γύρω του με τη δεξιοτεχνία εξειδικευμένου χειρουργού. Βυθίζει τον αιχμηρό σαν νυστέρι λόγο του δίχως φόβο, «σκαλίζει« σωθικά και ανακατεύει τα πάντα χωρίς να σέβεται τίποτα: σεξ, πείνα, πολιτική, ερωτισμό, απογοήτευση, επιθυμίες, ρούμι και καλή διάθεση.
Γραμμένη με ένα ρυθμό ιλιγγιώδη, κάπου ανάμεσα στην τροπική έξαψη και τη μαύρη απόγνωση ενός Μπουκόφσκι, η "Βρόμικη Τριλογία της Αβάνας" είναι ένα διαφωτιστικό μείγμα διηγημάτων ενορχηστρωμένων σαν μυθιστόρημα. Σκληρά, συγκινητικά και αληθινά, μας αποκαλύπτουν έναν αυθεντικό συγγραφέα, έναν ανελέητο χρονικογράφο μιας χώρας και μιας εποχής αντιφατικής, τρομερής, σαγηνευτικής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αν υπάρχει ένα βιβλίο που ταιριάζει με το καλοκαίρι, είναι σίγουρα Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας του Γκουτιέρες. Βρόμικο όσο χρειάζεται, πολιτικό όσο αντέξει ο φιλήσυχος κάτοικος της Δύσης και κυνικό όσο μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης. (Τίνα Μανδηλαρά, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 22/7/2007)

Ένα θαρραλέο μυθιστόρημα για την ηδονιστική αμφιλεγόμενη πόλη. Λυπημένο και βαθιά ανθρώπινο, μια τραγική ματιά στις πιο κρυφές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. [...] Η Τριλογία παραμένει αξεπέραστη για την αλήθεια και την τόλμη της. (Θεόδωρος Γρηγοριάδης ΤΑ ΝΕΑ, Βιβλιοδρόμιο, 30/6-1/7/2007)

Η Τριλογία της Αβάνας, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα, είναι, κατά τη γνώμη μας, ένα ξεκάθαρα πολιτικό βιβλίο. Μοιάζει με την κραυγή ενός πληγωμένου ανθρώπου ενάντια στην ανελευθερία και την πολιτική παρακμή μιας χώρας που βιάζεται πολλαπλώς. [...] Ο Γκουτιέρες, με μια εκρηκτική γλώσσα, ένα μείγμα Καπότε, Χεμινγουέι, Μπάροουζ, Μπουκόφσκι και pulp πορνογραφίας, το οποίο σημειωτέον μετέφερε στιβαρά στα ελληνικάη Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, φιλοτεχνέι ένα ζοφερό πορτρέτο της Αβάνας. (Γιώργος Καρουζάκης, LIFO, 20/9/2007)

ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Books by:giokokkos

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22947 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up