• Εγγραφή

 

Ο γιός που δεν θα θέλατε να έχετε - ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ( ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ) Ο γιός που δεν θα θέλατε να έχετε - ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ( ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ) Hot Αγγελία

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Ο γιός που δεν θα θέλατε να έχετε - ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ( ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ)

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
10
Πληροφορίες συναλλαγής
ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ Η ΕΛΤΑ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης


Ο γιός που δεν θα θέλατε να έχετε

Μια ιστορία γι' απογεύματα Τρίτης: Μυθιστόρημα

Κώστας Κοντοδήμος
ISBN 960-309-133-2

"Όλοι μας οι ήρωες υπαρκτοί. Αριστεροί, αλλά με κρυφή αγάπη για το σύστημα· άθεοι, αλλά που άμα λάχει παίρνουμε μέρος και σε θρησκευτικά θαύματα· φτωχοί, αλλά που ξέρουμε να χαλάμε τα λεφτά μας, εχθροί της βίας, που πλακώνουμε στο ξύλο όποιον μας κολλήσει, αμόρφωτοι, αλλά που παίζουμε στα χέρια μας τους ποιητές, και βέβαια, οι πρώτοι εραστές της υφηλίου, όλοι μαζεμένοι στην Ελλάδα, υπό την προστασία της ελληνικής διανόησης. Προσωπικά, περιμένω, πως και πως να βρεθεί ένας ακόμα συγγραφέας να μαζέψει τον Ζορμπά, τον Λούη και κάνα δύο ακόμα ήρωες -των στερνών, έτσι για πλάκα, του Λουντέμη, ας πούμε- να τους πετάξει όλους σ' ένα βιβλίο, μαζί με τους αριστερούς του Μίσσιου σκοτώθηκαν ή δεν σκοτώθηκαν νωρίς, και να τους βάλει, με εμένα αρχηγό και άρχοντα και αυθέντη και κυρίαρχο, να ανοίξουν μια εμπορική επιχείρηση..."


Περιγραφή
"Ο γιος που δεν θα θέλατε να 'χετε" είναι ένα χλευαστικό και αυτοσαρκαστικό κείμενο. Ο γνωστός μύθος του Ζορμπά ζωντανεύει κάτω από διαφορετική οπτική όταν μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών αποφασίζει να τον ξαναγυρίσει. Η κόρη του επιχειρηματία που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για τις ανάγκες των γυρισμάτων αλλά και για να συλλάξει πληροφοριακό υλικό θα διαπιστώσει ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτήν που είχε καλλιεργήσει τόσα χρόνια το πορτραίτο του έλληνα Ζορμπά. Η άμεση γνωριμία της με τον Αλέκο δεν αποβαίνει στην ενσάρκωση του μυθικού συμβόλου λεβεντιάς και αρχοντιάς που νόμιζε πως θα συναντούσε. Ο Κοντοδήμος αντιπαραθέτει στον τουριστικά μυθοποιημένο Ζορμπά ένα αθόρυβο, τουριστικά αδιάφορο μετά-Ζορμπά έναν Ελληνα ροκ ιππότη. Ο συγγραφέας στήνει μια χυμώδη λογοτεχνική παρωδία με εκλεπτυσμένο χιούμορ. Ενα μυθιστόρημα χαμογελαστά πικρό, μελαγχολικά τρυφερό.

Books by:Αρανίτση

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 22627 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up